9 °C Budapest

Ez most a legjobb 119 étterem Magyarországon

2015. december 6. 12:57

Az ünnepek alatt szívesen találkoznál a rég nem látott rokonokkal, barátokkal, de nincs kedved otthon várni a vendégeket? Inkább ülnél be egy jó étterembe, minthogy az együtt töltött idő nagy részét a konyhában töltsd? Mi mutatjuk a legjobb hazai éttermeket, az árakról viszont mindenki előre érdeklődjön!

Habár a magyar családok jellemzően nem étteremben töltik szabadidejüket (főként nem luxusétteremben), azonban a különleges alkalmakra mégis érdemes lehet egy jó helyre betérni. Ebben nyújthat segítséget a Gault&Millau 2016-os magyar étteremkalauza, amely szerint ezúttal az Alabárdos lett az Év Étterme. Sorrendben mutatjuk a legjobb 119 magyar éttermet:

Idén az éttermek mellett a legjobbnak tartott szakmai teljesítményeket is díjazták. Az anonim szakértők értékelése alapján:

  • Az év felfedezettje: St. Andrea Wine & Gourmet Bar
  • Az év kisvendéglője: Fricska Gasztropub
  • A vidék étterme: Anyukám mondta
  • Az év borászata: Heimann Családi Birtok
  • Az év konyhafőnöke: Lőrincz György, a Babel étterem séfje
  • Az év étterem tulajdonosa: Pintér Katalin (Gerbaud, Onyx, Émile)
  • Alternatív vendéglátásért díj: Séf utcája és a Buja disznó(k) (Bíró Lajos)

Érdekesség, hogy bár a tavalyiban benne voltak (sőt, 12-13-14 ponttal), az idei étteremkalauz toplistájára olyan nevek nem fértek fel, mint például a:

Brill bisztró; Laci!Pecsenye?; L'Occhio di Stile; Aszú étterem; La Plaza Iberostar Hotel étterme; Vár: a Speiz; Walter vendéglő; Fuji Japán Étterem; Gresham Hotel étterme; Hertelendy Albizzia Gormet; JT Enoteca Corso; KNRDY Steakhouse; La Botte Ristorante; La Bourbon Étterem; Peppers! (Mariott). Na persze van köztük olyan is, amelyek végleg lehúzták a rolót.

Mielőtt azonban valaki arra adná a fejét, hogy családtagjaival beül valamelyik csúcsétterembe, mindenképp érdeklődjön az árakról. Simán előfordulhat ugyanis, hogy egy komolyabb étkezésre a gatyánk is simán rámegy.

NEKED AJÁNLJUK
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 18. csütörtök
Andrea, Ilma
16. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
GEN Z Fest 2024
Pénzről, bátran. Techről, tudatosan. Jövőről, őszintén.
Most nem