7 °C Budapest

Ez fájni fog: csúnya lehűlés veri vissza a korán jött tavaszt

MTI
2019. február 17. 17:31

A jövő hét közepéig tart a száraz és enyhe idő. Kezdetben többfelé 10 fok felett alakulnak a maximumok, a hétvégén viszont néhol már csak 0 fokig melegszik a levegő - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből.

Hétfőn a köd napközben fokozatosan csökken és fátyolfelhős, napos idő várható. Főként északkeleten helyenként tartósabban megmarad a párás, felhős idő. Csapadék nem várható. A legalacsonyabb hőmérséklet mínusz 6 és 0 Celsius-fok között alakul. Napközben 9-14 fokig melegszik a levegő, de a hosszabb ideig ködös, párás vidékeken néhány fokkal hűvösebb lesz.

Keddre és szerdára virradóra is köd képződik, amely napközben nagyobb területen, elsősorban az északkeleti, keleti megyékben tartósan is megmaradhat. Másutt kevés fátyolfelhőre, napos időre lehet számítani, csapadék nélkül. Szerdán az északkeleti határ környékén lehet futó zápor. A minimumhőmérséklet kedden mínusz 5 és plusz 2. szerdán mínusz 3 és plusz 3 fok között valószínű. A nappali maximumok kedden általában 10 és 15, szerdán 9 és 14 fok között alakulnak, de a tartósan borult részeken több fokkal hidegebb lesz.

Csütörtökön erősen megnövekszik a felhőzet, és főként a nap második felében, és inkább az északi megyékben elszórtan már eső, zápor is kialakulhat. A szél élénk, időnként erős lesz. A leghidegebb órákban mínusz 2 és plusz 4 fok lehet. Napközben 6-12 fokig melegszik a levegő.

Pénteken a nap első felében még elszórtan lehet eső, zápor, a délutáni órákban átmenetileg hózápor is. A szél erős, olykor viharos lesz. A minimumok 1 és 6, a maximumok 4 és 10 fok között alakulnak.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Szombaton és vasárnap napos, csapadékmentes idő várható. Szombaton még megerősödik a szél, vasárnap már csak élénk lesz a légmozgás. Szombaton hajnalban mínusz 8 és mínusz 2, kora délután 0 és plusz 5 fok között alakul a hőmérséklet. Vasárnap a legalacsonyabb hőmérséklet mínusz 8 és mínusz 3, a legmagasabb hőmérséklet 0 és plusz 5 fok között valószínű - olvasható az előrejelzésben.

NEKED AJÁNLJUK
Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. március 19. kedd
József, Bánk
12. hét
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
A diákok 97% kedvezménnyel, a 27 év alattiak 92% kedvezménnyel regisztrálhatnak! Gyere Te is!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem