Ez aztán a vidéki könyvtár: sorra keresik fel a legnagyobb magyar írók, költők

Pénzcentrum2019. december 1. 10:33

Bács-Kiskun megyében, Kecskemét szívében 23 évvel ezelőtt nyitotta meg kapuit a Katona József Könyvtár, ahol a legkisebb gyerekektől a szépkorúakig mindenki számára érdekes és hasznos programokkal várják a látogatókat. Egész éves tevékenységüket mindig az aktuális eseményekhez, ünnepkörhöz igazítva állítják össze. Így lett közel 20 éve a december a gyerekek hónapja, amikor még több figyelem irányul a kicsikre. Koleszár Mártával, a Gyermekvilág vezetőjével az adventi készülődésről és programokról beszélgetett a HelloVidék.

Az ünnepi időszakban több a játékos és mesés program, írókkal és költőkkel is találkozhatnak az gyerekek. A 3 év alatti korosztálynak a mondókázó foglalkozások már az ünnep jegyében zajlanak. Ezek alkalmával ünnepi mondókákat és gyerekdalokat tanítanak az anyukáknak, mellyel az otthon játékidőben, már kicsit felkészülhetnek az adventi időszakra - írja a lap.

Óvodások és iskolás gyerekek csoportonként vagy osztályonként látogatnak el a könyvtárba. A csoportok vezetői gyakran kérik, hogy az ismeretterjesztést ötvözve a szépirodalommal és művészetekkel, olyan komplex könyvtári foglalkozásokat tartsanak, mely már az ünnepre való ráhangolódást segítik.

Decemberben sor kerül olyan programokra is, amikor meséket olvasnak fel a gyerekeknek, ilyenkor a családok a szabadidejükben jönnek a könyvtárba meghallgatni a történeteket. Decemberben több nagyobb hangsúlyt kap a mesemondás is, mert a gyerekek ilyenkor kisebb csoportokban varázsolják el történeteikkel a hallgatóságot, miközben kiállják az első mesebeli próbát. 

Ha a teljes december, könyvtári programsorozat érdekel, olvasd el a HelloVidék teljes cikkét!

Címkék:
pénzcentrum.hu, utazás, december, könyvtár, hellovidék, programsorozat,