2 °C Budapest

Ez a legújabb úri huncutság: melyik magyarnak van erre pénze?

2016. április 8. 14:35

Sokan nem tudják, de egy szigetet nemcsak megvásárolni lehet, hanem akár bérelni is. Természetesen ez sem olcsó mulatság, egy átlag magyarnak akár több évi teljes fizetését fel kellene áldoznia rá. Mutatjuk, mennyibe kerül, ha egy privát szigetet bérelnénk.


A világsztároknál és a szupergazdagoknál is nagy divat, hogy saját szigetet vesznek maguknak. Többek között David Copperfieldnek, Leonardo Di Caprionak, Johnny Deppnek, Bill Gatesnek, Nicolas Cagenek és Mel Gibsonnak is van privát szigete. Bár a legtöbb embernek ez csupán álom marad, ma már arra is van lehetőség, hogy néhány napra béreljünk egyet. Persze ez sem olcsó mulatság, egy átlagos magyar fizetést nézve több évig kellene a teljes összeget félretenni egy luxus éjszakáért. Mutatjuk, mennyibe fáj egy sziget bérlése, és mit kaphatunk a pénzünkért cserébe.

Urraca Private Island Eco-Lodge (Panama)

175 dollár (48 125 forint)/éjszaka

A környezetbarát sziget egész olcsónak számít, egy éjszakáért ugyanis "csupán" 48 ezer forintot kell kicsengetni. Ezért cserébe saját étterem, medence, különleges állatfajok és rengeteg természetbarát program várja a vendégeket.

Brother Island (Fülöp-szigetek)

448 dollár (123 200 forint)/éjszaka

Akár az az Airbnb-n is találhatunk magunknak szigetet. A Fülöp-szigetekhez tartozó Brother Island fehér homokos tengerparttal, kókuszpálmákkal, egy kétszintes luxuslakással, és Robinson Crusoe kalandjaihoz hasonló élménytúrával várja a bérlőket.

Angra dos Reis (Brazília)

912 dollár (250 800 forint)/éjszaka

Ez a privát sziget valójában két sziget, amit egy híddal kötöttek össze. Körülbelül két órányira van Rio de Janeiro-tól, tartozik hozzá egy nagyobb és egy kisebb lakás, és ha szeretnénk, akár még kenuzni is tudunk.

Kakula Breeze (Vanuatu)

1 500 dollár (412 500 forint)/éjszaka

Ez a sziget a vízi sportok szerelmeseinek kedvez, akik hat hálószobás luxusapartmanban élvezhetik az üdülést. A masszázs, a búvárkodás és a mélytengeri halászat mellett különlegesség, hogy ha valaki fog egy halat, személyi séf készíti el neki vacsorára.

Great Mercury Island (Új-Zéland)

20 000 dollár (5 500 000 forint)/ éjszaka

Ezt az 5 000 hektáros szigetet egyszerre maximum 12 ember bérelheti, akik a több milliós szállásért cserébe 13 privát, fehér homokos strandon pihenhetik ki a fáradalmakat. Az árak emellett tartalmazzák a helikopter transzfert, az étkezéseket, és a fogadó személyzetet is.

Turtle Island (Fidzsi-szigetek)

35 000 dollár (9 625 000 forint)/éjszaka

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

A borsos árért cserébe miénk a szigeten lévő 14 luxuskunyhó, ráadásul minden all inclusive. Az ételek, az italok, a kikapcsolódási lehetőségek és a kiszolgáló személyzet is. A privát komornyik ugyanis minden kívánságunkat igyekszik teljesíteni, miközben mi élvezzük a pihenést.

Musha Cay (Bahama-szigetek)

39 000 dollár (10 725 000 forint)/éjszaka

Ezen a több mint 700 hektáros területen öt szuperluxus lakás, 12 hálószoba és 13,5 fürdőszoba várja a pihenni vágyókat. Mindegyik lakáshoz tartozik egy privát strand, és az árban minden korlátlanul benne van. A foglalások viszont minimum öt napra szólnak, így 50 millió alatt ezt a kalandot nem tudjuk megúszni.

Tagomago Island (Spanyolország)

110 000 dollár (30 250 000 forint)/hét

A sziget nagy előnye, hogy egy köpésre van Ibizától. Így a hatalmas partik után vissza lehet vonulni egy kicsit, és élvezni a privát villa, a hatalmas úszómedence és a jacuzzi adta élményeket. Ráadásul ha úgy tartja kedvünk, akár luxusjachttal is ingázhatunk a bérelt sziget és Ibiza között.

The Brando (Francia Polinézia)

135 000 dollár (37 125 000 forint)/éjszaka

A Brando név nem véletlen, hiszen a szigeten épült üdülő Marlon Brando tulajdonában volt. 35 villa áll a vendégek rendelkezésére, ahol maximum 82 ember fér el. Bár az ár igencsak borsos, nem minden all inclusive. A transzfer, a különleges borok és likőrök, illetve néhány szabadidős tevékenység ugyanis nincs benne az árban.

Laucala Island (Fidzsi-szigetek)

170 000 dollár (46 750 000 forint)/éjszaka

A közel 50 millió forintért cserébe 72 vendég all inclusive ellátása biztosított. Tökéletes helyszín lehet akár esküvőkre is, már ha van ennyi megtakarított pénzünk. Ennyi pénzért cserébe kirándulhatunk tengeralattjáróval, korlátlan az étel- és italfogyasztás minden vendég részére, lehet golfozni, vagy élvezni a spa kezeléseket. A transzfert azonban nem tartalmazza az ár, így arra még ezen felül kell számolni.

NEKED AJÁNLJUK
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 26. péntek
Ervin
17. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem