15 °C Budapest

Ez a használtautó a magyarok kedvence: több százezer kelt el belőle

MTI
2019. január 24. 15:30

A magyarországi használtautó-piac tisztulását várja az idén az egyik meghatározó piaci szereplő, az országos értékesítési hálózattal rendelkező Das Weltauto.

Frank György, a cég márkaigazgatója felhívta a figyelmet, hogy a Belügyminisztérium új adatlekérdezési rendszerének köszönhetően az autóvásárlók ingyenesen juthatnak hozzá a hazai járművek előtörténetéhez. Ezzel nagymértékben csökkenhet a manipulált kilométerórás kocsik száma, valamint a korábbi kártörténetet is nehezebb lesz elhallgatniuk az eladóknak. Ha a vásárlók élnek ezzel a lehetőséggel a szerződéskötés előtt, minimalizálható a kockázat - jelezte.

A közleményben a Datahouse adatait idézve ismertetik: 2018-ban Magyarországon rekordszámú, összesen 765 782 használt autó tulajdonosváltását regisztrálták a hatóságok. Ez 11,6 százalékos növekedés az előző évhez képest. A bővülés üteme csökkent, 2017-ben még 23,5 százalékos volt ez a mutató. A gazdát cserélő autókból 205 428-at hazai kereskedőtől vásároltak a magyarok, ez a szegmens 10,1 százalékkal nőtt 2017-hez képest. A Das WeltAuto 7767 gépkocsit értékesített 2018-ban, ami 11,2 százalékos növekedés 2017-hez hasonlítva.

Tavaly Magyarországon alsó-középkategóriás autót vásároltak használtan a legtöbben (231 687 autó), de népszerűek voltak a kisautók is (191 558 darab). A 10 évnél idősebb autók aránya nem változott, 78 százalékban választottak ilyen korú kocsit a vevők.

NEKED AJÁNLJUK
Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. március 28. csütörtök
Gedeon, Johanna
13. hét
Március 28.
Nagycsütörtök
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum Retail Day 2024
Magyarország legfontosabb kiskereskedelmi rendezvénye - Inspiráló előadók, izgalmas előadások, gyakorlati tudás.
Most nem