2019. július 18. csütörtök Frigyes

Évekig tartó káosz jöhet Budapesten: lebontják a Nyugati téri felüljárót


Tarlós István szerint  városképi szempontból is csúnya az építmény. Megoldható, hogy felüljáró nélkül is zavartalan maradjon a közlekedés.

El kell bontani a Nyugati téri felüljárót - erről döntött a Fővárosi Közfejlesztések Tanácsa. Tarlós István főpolgármester a Kossuth Rádiónak adott interjúban azt mondta, hogy a felüljáró városképi szempontból rendkívül csúnya, ezért kell elbontani. A döntés a Főváros Közfejlesztések Tanácsa május 14-i ülésén született meg a bontásról.

A főpolgármester szerint a tervezést végző FŐMTERV a Fővárosi Közfejlesztések Tanácsának legutóbbi ülésén olyan javaslatot terjesztett elő, amely szerint mégis megoldható a szintbeli keresztezés, a felüljáró nélkül, ezt a döntést a közfejlesztési tanács elfogadta. Jelezte, hogy a megoldás nem lesz egyszerű, mivel biztosítani kell, hogy a 4-es és a 6-os villamosok a jelenlegi gyakorisággal közlekedjenek, de mint mondta, ez a tervezők szerint megoldható.

A bontásról szóló döntést még a Fővárosi Közgyűlésnek és a kormánynak is jóvá kell hagynia, ám Tarlós István azt mondta, hogy a közfejlesztési tanácsi döntéseket eddig minden esetben jóváhagyták, így most is erre számít. Az autós felüljárót 1981-ben adták át. Volt mellette egy gyalogos felüljáró is, de ezt két éve elbontották.

Jól jönne 5 millió forint?

A Pénzcentrum kalkulátorával könnyedén megtalálhatod a legolcsóbb személyi kölcsönt. Íme, itt egy konkrét példa: 5 millió forintos hitelösszeget, és 72 hónapos futamidőt adtunk meg, ezen kívül bepipáltuk "250 000 Ft feletti havi nettó jövedelem", illetve a "Jövedelmem a kiválasztott bankba utalnám" opciókat. A törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legolcsóbb konstrukciót, havi 86 426 forintos törlesztővel a K&H Bank (THM 7,97 %) nyújtja; de nem sokkal marad el ettől a Budapest Bank (87 194 Ft/hó; THM 7,90%) ajánlata sem. Némileg lemaradva követi őket az CIB (87 368 Ft/hó; THM 8,17 %) ajánlata, de érdemes megnézni az Erste és az OTP Bank ajánlatát is. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
11
22
33
 Kedvelem az oldalt

A címlapról ajánljuk


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS