2021. január 21. csütörtök Ágnes

Erről minden autósnak tudnia kell: óriási fennakadások várhatóak a szezon előtt


Az idei téli gumi szezonban a kiszállítás fogja jelenteni a legnagyobb kihívást minden e-kereskedő számára.

Évről évre nő azok száma, akik interneten vásárolnak gumiabroncsot. Amikor az időjárás miatt a téli gumi szezon jobban egybeesik a karácsonyi vásárlásokkal, a Black Friday akciókkal, jelentősen belassulnak a kiszállítások. Napok helyett, akár hetek is lehetnek. Idén a korona vírus járvány további kihívások elé állít bennünket - online vásárlások számának drasztikus növekedése általánosságban, logisztikai kapacitás és munkaerő szempontból is.

A szállítmányozó cégek igyekeztek minden lehetséges módon felkészülni, de a BHPgumi-s eddigi 10 éves tapasztalatunk alapján, nem lehetséges akkora extra kapacitásokkal készülni, hogy az idén elég legyen. Javasoljuk, hogy aki teheti, mielőbb vegye meg a téli gumikat és szereltesse fel, hogy közlekedés közben abroncsok tekintetében biztonságban tudhassa magát és családját.

Címlapkép: Getty Images

MOST ÉRHETI MEG IGAZÁN LAKÁST, HÁZAT VENNI!

Ha tervezed, hogy ingatlant vásárolsz, akkor most jött el a Te időd! Egyrészt azért, mert a lakáspiaci mutatók szerint egyértelműen megtört az elmúlt évek brutális áremelkedése. Jelenleg leginkább stagnálnak az árak, de van, ahol már árcsökkenést is tapasztalhatunk. Mindeközben a finanszírozási költségek még rekord alacsony szinten vannak. Nem hiszed? Nos, a Pénzcentrum megújult lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 2,74 százalékos THM-el, és havi 81 188 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCredit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 3,03% a THM; a Budapest Banknál 3,10%; az MKB Banknál 3,12%; míg az OTP Banknál 3,23%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a K&H Bank, az ERSTE Bank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
×

A címlapról ajánljuk


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS


Private Investor Day 2021

Mibe fektessünk 2021-ben? Tippek, elemzések, befektetési ötletek profiktól, Neked