7 °C Budapest

Erre ügyelj, ha autóval indulsz síelni: könnyen rá lehet fázni

2020. február 4. 21:30

Igaz, hogy havas télben még eddig nem igazán volt részünk, de szerencsére rengeteg olyan autóval is megközelíthető síterep van, ahol hódolhatunk a téli sportoknak. Érdemes minél jobban felkészülni a kiruccanásra, hogy ne érjen minket semmilyen meglepetés vagy esetleges hóhelyzet adta váratlan szituáció. Ráadásul, ha még nem tudtuk eldönteni,hogy mivel és merre induljuk el, mutatunk néhány hasznos tippet.

A síelés nem csupán élvezetes téli sport, hanem egyúttal remek családi vagy baráti program. A környező országok izgalmasabbnál izgalmasabb síterepekkel várnak, ahol a síelés és snowboardozás mellett akár szánkópályán is versenyezhetünk, finom helyi ételek és italok társaságában melegedhetünk fel két csúszás között, esténként bárokban kapcsolódhatunk ki vagy éppen a szállásunk wellness részlegében pihenhetünk. Merre induljunk, ha felejthetetlen élményekkel szeretnénk gazdagodni?

Ha már gyakorlottabb síelők vagyunk, a francia Alped’Huez nyerő választás lehet az Europcar Autókölcsönző összeállítása szerint. Meredek, technikás pályák jellemzik, ráadásul 6 km felhőtlen csúszásban lehet részünk a világ leghosszabb fekete jelzésű pályáján. Ha vannak a csapatban olyanok is, akik inkább a társaság és a buli érzése miatt csatlakoztak a sítúrához, megéri elgondolkodnunk az osztrák SkiWelt Wilder Kaiser síterepen is, hiszen nemcsak szuper pályákon csúszhatunk, de a környék is gyönyörű és remek szállodaegységek közül válogathatunk. St. Moritz előkelő és híres síterület, amely már téli olimpiai helyszínként is megállta a helyét. Igazi alpesi gyöngyszem, nagyon sok napsütéssel és 155 kilométernyi sípályával. Amennyiben nem mennénk messze, vegyük célba a hazai sípályákat, például a mátraszentistváni Síparkot vagy Eplényt. 

Annak érdekében, hogy épségben megérkezzünk kedvenc sípályánkra, elengedhetetlen, hogy felkészüljünk a zord, jeges, kanyargós utakra, valamint a kiszámíthatatlan hóviharokra. Ha a saját autónkat nem találjuk a legjobb társnak ehhez a kiránduláshoz, az autókölcsönzés mindig jó alternatíva, hiszen így a téli időszakra felkészített, garantáltan kifogástalan állapotú járművel kelhetünk útra. 

Az útra tankoljunk fel rágcsálnivalókkal, powerbankkel, takarókkal, esetleg kártyajátékokkal, ha a hóhelyzet miatt órákat kellene eltölteni az utakon. Nem árt, ha a sofőr egy váltócipővel is készül, hiszen egy bakancsban nem a legkényelmesebb a vezetés, sőt, sokan a vastag talp miatt kevésbé érzik a pedálokat. Továbbá érdemes tájékozódnunk a célország kötelezően autóban tartandó felszereléseivel kapcsolatban is, átfutni néhány fórumot, nehogy egy közúti ellenőrzés alkalmával pórul járjunk.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 16. kedd
Csongor
16. hét
Április 16.
A hang világnapja
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm