2018. július 21. szombat Dániel, Daniella

Erre mentek el a Szép-kártya-milliárdok: nem jött be a szabályozás?


A Szép-kártya-költések nagyját, 70 százalékot a vendéglátóhelyeken költöttek el, a szálláshelyekre pedig a teljes összeg ötöde jutott. A vendéglősök járhatnak a legjobban 2019-ben is.

Sokkal többet költenek a családok a Szép-kártyáról vendéglátóhelyeken, mint szállodákban. Magyarországon 1989-ben vezették be az étkezési utalványokat, 500 forint havi összeg erejéig. 1995-től szétvált a hideg és a meleg utalványok köre (hideg utalványt 1 200 forintos kerettel, meleget 1 600 forintossal lehetett adni). Ezt követően többször is átalakították az étkezési utalványok rendjét, miután viszont a régi utalványos cégeket kinyomták a magyar piacról, megjelent a Széchenyi Pihenő Kártya, azaz a Szép-kártya - írja közleményében a blokkk.com.

A Szép-kártya 2011 végén indult, felváltva a korábbi üdülési csekket. Ma az adható keret 450 ezer forint, amiből belföldi szálláshelyre 225, meleg étkezésre 150, egészségügyi, szépségápolási és sportszolgáltatásokra pedig 75 ezer forint adható.A fő cél a turizmus és a szállodák támogatása, de a családok igényei ezt alaposan felülírták. 2017-ben másfél milliónál is több volt a Szép-kártya birtokosok száma. A Magyar Turisztikai Ügynökség adataiból ki lehet nyerni a Szép-kártya felhasználására vonatkozó információk egy részét, bár 2017-ről csak az első három negyedév adata érhető el. Annyiban viszont összegezhetőek a Szép-kártya felhasználási szokások, hogy öt esztendő alatt legalább 470 milliárd forintot költöttek el ezen keresztül a családok.

Az összes Szép-kártya költésnek ugyanakkor csak a kisebb része, alig több mint ötöde ment el a szálláshelyeken, a zsebarányok által látszólag meghatározott célkitűzés tehát csak részben jött össze - állapítja meg közleményében a blokkk.com.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

A Pénzcentrum kalkulátorával könnyedén megtalálhatod a legolcsóbb személyi kölcsönt. Íme, itt egy konkrét példa: kalkulátorunkban 2 millió forintos hitelösszeget, és 72 hónapos futamidőt adtunk meg. A törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 34 571 forintos törlesztőrészlettel a K&H Bank nyújtja, de nem sokkal marad el ettől a Raiffeisen Bank 35 018 forintos törlesztőt ígérő ajánlata sem. Emellett érdemes még megemlíteni a CIB Bank, és az ERSTE Bank konstrukcióját is. Az OTP Bank ügyfelei viszont jobb, ha résen vannak, náluk ugyanis 19,55%-os THM fut, ami 45 604 forintos törlesztőt jelent. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát.

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
11
22
33
 Kedvelem az oldalt

A címlapról ajánljuk

Ennyiért gályáznak a napszámosok a magyar gyümölcsösökben
Jócskán emelkedtek az órabérek tavalyhoz képest.


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS