2018. szeptember 24. hétfő Gellért, Mercédesz

Erre mentek el a Szép-kártya-milliárdok: nem jött be a szabályozás?


A Szép-kártya-költések nagyját, 70 százalékot a vendéglátóhelyeken költöttek el, a szálláshelyekre pedig a teljes összeg ötöde jutott. A vendéglősök járhatnak a legjobban 2019-ben is.

Sokkal többet költenek a családok a Szép-kártyáról vendéglátóhelyeken, mint szállodákban. Magyarországon 1989-ben vezették be az étkezési utalványokat, 500 forint havi összeg erejéig. 1995-től szétvált a hideg és a meleg utalványok köre (hideg utalványt 1 200 forintos kerettel, meleget 1 600 forintossal lehetett adni). Ezt követően többször is átalakították az étkezési utalványok rendjét, miután viszont a régi utalványos cégeket kinyomták a magyar piacról, megjelent a Széchenyi Pihenő Kártya, azaz a Szép-kártya - írja közleményében a blokkk.com.

A Szép-kártya 2011 végén indult, felváltva a korábbi üdülési csekket. Ma az adható keret 450 ezer forint, amiből belföldi szálláshelyre 225, meleg étkezésre 150, egészségügyi, szépségápolási és sportszolgáltatásokra pedig 75 ezer forint adható.A fő cél a turizmus és a szállodák támogatása, de a családok igényei ezt alaposan felülírták. 2017-ben másfél milliónál is több volt a Szép-kártya birtokosok száma. A Magyar Turisztikai Ügynökség adataiból ki lehet nyerni a Szép-kártya felhasználására vonatkozó információk egy részét, bár 2017-ről csak az első három negyedév adata érhető el. Annyiban viszont összegezhetőek a Szép-kártya felhasználási szokások, hogy öt esztendő alatt legalább 470 milliárd forintot költöttek el ezen keresztül a családok.

Az összes Szép-kártya költésnek ugyanakkor csak a kisebb része, alig több mint ötöde ment el a szálláshelyeken, a zsebarányok által látszólag meghatározott célkitűzés tehát csak részben jött össze - állapítja meg közleményében a blokkk.com.

NEM SOKÁIG LESZ ILYEN OLCSÓ A FINANSZÍROZÁS!

Noha a kamatok rekord alacsony szinten vannak, elemzők szerint már nem biztos, hogy sokáig így is marad. Éppen ezért nem árt sietni, most ugyanis még kölcsönből is megérheti finanszírozni költséges terveinket, legyen szó otthonunk korszerűsítéséről, családi autónk lecseréléséről, vagy épp egy fizetős tanfolyam elvégzéséről. Nem hiszed? Nos, a Pénzcentrum kalkulátorával könnyedén megtalálhatod a legolcsóbb személyi kölcsönt. Íme, egy konkrét példa: kalkulátorunkban 1 millió forintos hitelösszeget, és 60 hónapos futamidőt adtunk meg. A törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót a K&H Bank nyújtja, náluk 20 033 forintos törlesztőt ígér a 8,81%-os THM; de nem sokkal marad el ettől a Raiffeisen Bank ajánlata sem, amely esetében 20 252 forintos törlesztővel számolhatunk havonta. Emellett érdemes még megemlíteni a CIB Bank, a Budapest Bank, a Cofidis, az ERSTE Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióját is. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát.

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
11
22
33
 Kedvelem az oldalt

A címlapról ajánljuk


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS

  Ajánlatunk