2021. január 26. kedd Vanda, Paula

Erre figyelj: ezekre az útszakaszokra továbbra sem vonatkozik az ingyenes parkolás

  • hvg.hu
  • 2020. november 11. szerda 08:58

Hiába lett ingyenes a parkolás a vírushelyzet miatt, ez igazából nem az összes útszakaszra vonatkozik Magyarországon - írja a hvg.hu.

November 4-én éjféltől ingyenes lett a parkolás országos szinten. Van azonban néhány helyszín, amelyekre nem vonatkozik a rendelet, és továbbra is bírságolnak - írja a portál. Ezek jellemzően olyan helyek, amik magánutcaként vannak számon tartva, amelyek egy részében a megszokottól eltérő közlekedési és parkolási szabályok lehetnek érvényesek.

Ezekben, a közforgalom előtt is megnyitott utcákban sokszor az építtető cég látja el az útkezelői feladatokat is. Budapesten ilyen például az XI. kerületi Aliz utca egy részes is, ahogy bizony továbbra is pénzt szednek a parkolásért. 

A mobilparkolást működtetető cég értesítése szerint nem csak Budapesten van ilyen jellegű bírságveszélyes útszakasz, hanem Debrecenben, Győrben, Balatonfüreden, Gödöllőn, Tihanyban és Zalaegerszegen is.

Címlapkép: Getty Images

MOST ÉRHETI MEG IGAZÁN LAKÁST, HÁZAT VENNI!

Ha tervezed, hogy ingatlant vásárolsz, akkor most jött el a Te időd! Egyrészt azért, mert a lakáspiaci mutatók szerint egyértelműen megtört az elmúlt évek brutális áremelkedése. Jelenleg leginkább stagnálnak az árak, de van, ahol már árcsökkenést is tapasztalhatunk. Mindeközben a finanszírozási költségek még rekord alacsony szinten vannak. Nem hiszed? Nos, a Pénzcentrum megújult lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 2,74 százalékos THM-el, és havi 81 188 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCredit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 3,03% a THM; a Budapest Banknál 3,10%; az MKB Banknál 3,12%; míg az OTP Banknál 3,23%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a K&H Bank, az ERSTE Bank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
×

A címlapról ajánljuk


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS


Private Investor Day 2021

Mibe fektessünk 2021-ben? Tippek, elemzések, befektetési ötletek profiktól, Neked