9 °C Budapest

Ennyit kereshet Pápai Joci az Eurovízión: te is nagyot szakíthatsz a sikerén

2019. május 11. 16:00

Százszoros pénzt nyerhet az, aki Pápai Joci végső győzelmére fogad az Eurovízión, és végül tényleg ő nyer. A megmérettetés kedden kezdődik Izraelben, a magyar zenész már gőzerővel készül, és elég magabiztos. Már ha csak a döntőbe jut, azzal jó kis összeget vághat zsebre - ugyanakkor a pénzen osztoznia kell majd Caramellel.

Pápai Joci már jó ideje készül a jövő kedden, Izraelben kezdődő Eurovíziós Dalfesztiválra. Amennyiben a magyar zenész továbbjut az elődöntőből - amire minden esély megvan -, akkor jövé héten szombaton is viszontláthatjuk a fináléban. Azzal pedig rengeteg pénz ütheti a magyar zenész markát, legalábbis a Blikk által megszólaltatott szakértők szerint: hiszen a show több mint 100 millió emberhez jut el, a döntőt a 42 résztvevő ország mellett többek között Kínában és az Egyesült Államokban is közvetíti a tévé. Így pedig Joci fellépésének reklámértéke is az egekbe ugrik.

Ugyanakkor, szemben a korábbi eurovíziós dalával, az Origóval, az Az én apám című szerzeményt nem teljesen Pápai Joci szerezte: a szöveget ketten írták Molnár Ferenc Caramellel, a zenét pedig teljesen Caramel jegyzi. Így pedig csak az előadói jogdíj lehet Jocié, a szerzőin osztoznia kell valamilyen arányban Caramellel. Az összeget csak megtippelni lehet, a legutóbbi Eurovízió-dal kapcsán a szakértők azt mondták, hiába ért az Origo 1,5-2 milliót, Jocinak akkor is csak 6-800 ezer forint üthette a markát.

KATT! Őrület, mi megy a Balatonnál: ilyen házakat vesznek a pénzes magyarok

Részesedést kap ugyanis a kiadó, a koncerteket szervező cég, a menedzser is és az utóbbi időben megjelenő publisher cégek is. Ezek után jobb esetben a bevétel fele marad egy eladónál, de még az is előfordulhat, hogy ennélis kevesebb. Ha azonban a döntőn jó helyezést ér el Pápai Joci, akkor több megkeresésre és magasabb gázsira is számíthat majd. Ráadásul az énekest még évekkel később is hívják Európa-szerte rendezvényekre, amelyek igazán jó pénzt jelenthetnek.

Fogadni is érdemes rá

Mindt minden évben, idén is lehet fogadásokat kötni arra, hogy ki nyeri a Tel-Avivban tartott dalfesztivált. Pápai Joci valahol a középmezőnyben van az Origo.hu összeállítása szerint, és kb. százszoros pénzt lehet nyerni, ha végül ő diadalmaskodik a döntőben. Tehát, ha mondjuk van egy fölösleges ezresed, és felrakod Papai Jocira, akkor 100 ezret is kaszálhatsz, ha végül tényleg ő nyer.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Joci biztos fogadott magára, legalábbis a Blikknek elég bizakodóan nyilatkozott a héten:

Tényleg nem akarok nagyképűnek tűnni, de nagyon magabiztos vagyok. Persze, ehhez az is hozzájárul, hogy már nem csodálkoztam rá a színpadra, a rendszerre. Emellett az izraeli verseny a hangulatában is más, egyszerűen érezni, hogy ebben az országban mindenki hívő ember, még ha nem is ugyanaz a hitük.

A fogadóirodáknál egyébként a holland Duncan Laurence a legesélyesebb az Arcade című dallal - 2,75 és 3,4 közötti szorzót adnak a győzelmére. Hatszoros pénzt hozhat, ha valaki az orosz Szergej Lazarevre fogad, és végül ő lesz a győztes, az olasz Mahmood diadalát pedig 6 és 8,5 közötti szorzóra taksálják. Pápai Joci mögött egyébként a többi mellett ott van a finn, az ír, a román, a horvát, az osztrák, a belorusz versenyző.

A legesélytelenebb indulók között található San Marino, Lettország, Montenegró, Litvánia és Moldova versenyzője - az ő végső győzelmük akár 250 szeres pénzt is hozhat. Sőt, a montenegrói D Mol esetében van iroda, amely ezerszeres pénzt fizet.

NEKED AJÁNLJUK
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 18. csütörtök
Andrea, Ilma
16. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
GEN Z Fest 2024
Pénzről, bátran. Techről, tudatosan. Jövőről, őszintén.
Most nem