Ennyiért szilveszterezik idén Kiszel Tünde

2017. december 30. 16:32

A karácsony és a szilveszter is kiemelt időszaka lett a magyar szállodáknak. Sok híresség is valamelyik hotelben köszönti majd az új évet. Kiszel Tünde például a budapesti Marriott Hotelben búcsúztatja majd 2017-et lányával.

Arról már írtunk, hogy a karácsony és a szilveszter kiemelt időszaka az utóbbi években a magyarországi szállodáknak. Nagyon sokan utaznak el az ünnepek idején. Ezt alátámasztja a KSH is, adataik szerint ugyanis 2016. decemberében a belföldi vendégek által eltöltött vendégéjszakák száma 8,6 százalékkal emelkedett az egy évvel korábbi szinthez képest. Tavaly egyébként a szálláshelyek 2015-höz képest 7,0 százalékkal több, összesen 27,7 millió vendégéjszakát regisztráltak. Ha megnézzük a 2015-ös, decemberi adatokat is, azt találjuk, hogy a kereskedelmi szálláshelyet igénybe vevő belföldi vendégek száma (5 455 780 fő) 8,6 százalékkal, a belföldi vendégéjszakák száma (12 849 687 éjszaka) 6,4 százalékkal emelkedett az előző évhez képest. A belföldiek átlagos tartózkodási ideje 2,4 éjszaka volt 2015-ben.

Sokan idén is valamelyik magyar hotelben töltötték a karácsonyt és a szilveszterrel sincs ez másképp. Kiszel Tünde Instagram-oldalán számolt be róla, hogy ő és lánya a budapesti Marriott Hotelben búcsúztatja majd 2017-et.

Mi már itt törzsvendégek vagyunk, az idén is mint minden évben itt Szilveszterezünk! Fergeteges partyval búcsúztatjuk a 2017-es esztendőt

 - írta.

Kíváncsiak voltunk, mennyibe kerül a patinás hotelben a szilveszter. Gyors keresés után meg is találtuk a Musical Szilvesztert, amelyet a Marriott báltermében rendeznek. A leírás szerint "látványos, fergeteges revü várja a vendégeket világslágerekkel és musicalrészletekkel." Nemzetközi sztárvendég Franciaországból Stéphanie Schlesser, és fellép Vastag Tamás is. 4+1 fogásos gálavacsorára kell készülni, és egész éjjel korlátlan koktél- és töményital fogyasztás biztosított a koktélbárban. Mindezért a felnőtteknek 56 ezer forintot vagy 190 eurót, a 6 és 13 év közötti gyerekeknek pedig 28 ezer forintot vagy 95 eurót kell fizetni.  Vannak VIP asztalok is viszont, ott egy hely fejenként 64 ezer forintba kerül.

Zsúfolásig tele lesznek a szállodák

Az Utazó magazin már december 23-án arról írt, hogy aki szállodában búcsúztatná 2017-et, az már nagy valószínűsséggel elkésett, a legtöbb hotelben telt ház van. A cikkből kiderül, hogy vannak helyek, ahol 45-60 százalékos ünnepi felárat is elkértek, sőt, arra is akadt példa, hogy duplázódtak az árak.  Abudapesti Four Seasons-ban adókkal együtt egy éjszakáért 610 eurót kellett fizetni, a Kempinski Hotel Corvinus Budapestben pedig a deluxe szoba két felnőttnek szilveszter éjjelén 463 euróba került.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

A neten keresgélve sok szálláshelyet találni még, ami szilveszteri ajánlattal kecsegtet, azonban ha rákattintunk az ajánlatkérésre, jól látszik, hogy a legtöbbnél bizony telt ház van. A legtöbb helyen január 4-5-ig nincs is szabad szoba. A keresési eredményeink alapján, aki az utolsó pillanatban szeretett volna foglalni, az nincs könnyű helyzetben. Ha viszont valaki utazna, ne adja fel, keresgéljen kitartóan.

A Prémium Hotel Panoráma Siófokban például még van szabad szoba, két, illetve három éjszakára is lehet foglalni. A szállodától megtudtuk, voltak lemondások az utolsó őpillanatban is, így felszabadult néhány szoba. Ha valaki Egerbe vágyna, annak is jó hírünk van, a Hotel Eger & Parkban is van még szabad szoba 2, illetve 3 éjszakás foglalás esetén is, de csak korlátozott számban, ezért érdemes sietni - közölték megkeresésünkre.

Címlapkép: Szigetváry Zsolt / MTI

NEKED AJÁNLJUK
Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. március 28. csütörtök
Gedeon, Johanna
13. hét
Március 28.
Nagycsütörtök
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm