16 °C Budapest

Ember legyen a talpán, aki közlekedni tud ma Budapesten: rengeteg helyen lezárás van

2020. október 11. 08:59

Futóverseny miatt forgalomkorlátozások lesznek a hétvégén Budapest több forgalmas útszakaszán. Lezárásra kell készülni a Budai alsó és a Pesti alsó rakparton, valamint a Lánchídon is - hívta fel a figyelmet a Budapesti Közlekedési Központ (BKK).

Vasárnap a Budai alsó rakpart, a Műegyetem rakpart, a Pázmány Péter sétány, a Szent Gellért rakpart, az Alagút, a Bem rakpart, az Attila út, a Lánchíd és a Várkert rakpart forgalmának korlátozásával tartják meg a SPAR Budapest Maraton Fesztivált. A BKK kéri a fővárosban közlekedőket, hogy aki teheti, úti célja megközelítéséhez válassza a kötöttpályás közösségi közlekedési eszközöket, elsősorban a metróvonalakat.

A lezárt útszakaszokon a legtöbb korlátozást a futók elhaladását követően fokozatosan oldják fel. A verseny miatti korlátozások a közösségi közlekedést is érintik. A 19-es, 41-es, 47-es, 49-es villamosok, a 16-os, a 16A, az 5-ös, a 9-es, a 26-os, a 226-os, a 105-ös, a 109-es, a 137-es, a 154-es, a 218-as és a 237-es buszok, valamint a 83-es trolibusz módosított rend szerint közlekedik a hétvégén - olvasható a BKK közleményében.

A legfrisebb lezárások:

  • Futóverseny és annak előkészületei miatt lezárják a Pázmány Péter sétányt pénteken 8 óra és vasárnap 23 óra között.
  • Vasárnap lezárják a Budai alsó rakpartot az Árpád híd és a Petőfi híd között 6 órától 13 óráig, illetve a Pesti alsó rakpartot 7 órától 15 óráig.

Időszakos és szakaszos lezárásra készüljenek

  • várhatóan 9 órától 10:40-ig a Várkert rakpart-Ybl Miklós tér-Apród utca-Attila út-Alagút utca-Clark Ádám tér-Fő utca-Jégverem utca-Bem rakpart-Árpád fejedelem útja-Üstökös utca útvonalon, illetve a Lánchídon,
  • várhatóan 9:30 és 14:40 között a Közraktár utca belső szakaszán, a Fővám tér-Szabadság híd-Szent Gellért tér-Műegyetem rakpart útvonalon, valamint a Dombóvári úton a Pázmány Péter sétány és a Fehérvári út között, a Budafoki úton a Hauszmann Alajos utca és Bogdánfy utca között 11:30-ig,
  • várhatóan 10:20-tól 14 óráig a Mozaik utca-Leányfalu utca-Reményi Ede utca-Szentendrei út-Bogdáni út-Folyamőr utca-Laktanya utca-Hajógyár utca útvonalon, a Hídfő utcában, a Tavasz utcában, az Árpád híd Budára vezető oldalán a szigeti lehajtótól, a Margitsziget Központi útján és Margit híd-Jászai Mari tér-Újpest rakpart útvonalon.
A 2-es villamos nem közlekedik a Széchenyi István tér és a Haller utca/Soroksári út között 9:25 és 14:30 között.

9 órától 14:30-ig a 47-es villamos csak Albertfalva kitérő és Újbuda-központ között közlekedik, a 49-es villamos pedig Kelenföld vasútállomás és a Széll Kálmán tér között jár. A 19-es és a 41-es villamos módosított útvonalon, a Krisztina körúton és Margit körúton át viszi az utasokat 9:10 és 10:10 között. A 83-as trolibusz 9:30 és 14:30 között a Lónyay utcán át terelve közlekedik, nem érinti a Közraktár utca és a Fővám tér megállót. A 26-os és a 226-os autóbusz 9 órától, illetve üzemkezdettől 13:45-ig nem közlekedik. 9 és 10 óra között a 16-os autóbusz nem jár, a 16A autóbusz sűrűbben közlekedik. Az 5-ös autóbusz a Pasaréti tér felé nem érinti a Szarvas tér és a Dózsa György tér megállót, Rákospalota, Kossuth utca felé pedig az Alagút utca megállót.

A 105-ös autóbusz módosított útvonalon az Erzsébet hídon át viszi az utasokat. A 178-as autóbusznak a Naphegy tér felé kimarad a Március 15. tér és a Sánc utca közötti megállók, a Keleti pályaudvar felé pedig az Alagút megálló. 9:10 és 10:20 között a 9-es autóbusz az Árpád hídon át közlekedik, a Nyugati pályaudvar és a Raktár utca közötti megállókat nem érinti. A 109-es autóbusz rövidített útvonalon Óbuda, Bogdáni út és a Szent Lukács Gyógyfürdő között jár. 10:20 és 13:20 között a 137-es, a 218-as és a 237-es autóbusz módosított útvonalon a Szentlélek tér helyett Óbuda, Bogdáni útig, a 118-as autóbusz a Bécsi út/Vörösvári útig közlekedik. A 134-es autóbusz rövidített útvonalon közlekedik, nem érinti a Szentlélek tér végállomást. A 34-es és a 106-os autóbusz a Szentendrei úti felüljárón közlekedik Óbuda felé, kimarad a Népfürdő utca/Árpád híd és a Raktár utca közötti megállókat. Szombaton és vasárnap a 154-es autóbusz rövidített útvonalon, Újbuda-központig jár.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. március 28. csütörtök
Gedeon, Johanna
13. hét
Március 28.
Nagycsütörtök
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem