2020. február 27. csütörtök Ákos, Bátor

Ellepték Budapestet az illegális szállásadók: így ússzák meg a fizetést

  • 24.hu
  • 2020. január 20. hétfő 09:04

Játszi könnyedséggel lehet rábukkanni az illegálisan, féllegálisan üzemeltetett szálláshelyekre a fővárosban, az önkormányzatok mégsem tudnak hatékonyan fellépni ellenük. Az ágazat legális szolgáltatói szerint egyetlen megoldás létezik csak a csalók kiszűrésére - számol be a 24.hu.

A magyar fővárosban szinte hemzsegnek a be nem jelentett apartmanok, hostelek, illetve lakások, melyek így megspórolhatják a regisztráció költségét és az idegenforgalmi adó megfizetését. Ezzel legalább 10 millió forintnyi kárt okoznak az önkormányzatoknak.

Előfordulnak kisebb-nagyobb szabálytalanságok is, például, hogy a megadott ingatlanban be van ugyan jegyezve az adott beszálláshely, de nem annyi ággyal, nem azon a néven, esetleg nem azon az emeleten, ami a hivatalos adatbázisban szerepel. Nem egyszerű hatékonyan fellépni az illegális szállások ellen, mivel pusztán a cím alapján nem lehet azonosítani, hogy pontosan melyik lakásról van szó a társasházon belül, mivel a szálláskereső oldalakon többségében nem szerepel ajtó, emelet, ahogy helyrajzi szám sem.

Az önkormányzatok bizonyos értelemben eszköztelenek, nem tudnak hatékonyan fellépni a zugszállások ellen. A szektor legális szereplői más irányú megközelítést javasolnak, szerintük el kéne érni, hogy a booking.com-on, valamint az Airbnb-n csak olyanok hirdethessenek, akik hivatalosan is regisztrálva vannak, magyarán rendelkeznek a szükséges engedélyekkel.

Címlapkép: Getty Images

KIHÚZNA A BAJBÓL 500 EZER FORINT?

A Pénzcentrum kalkulátorával könnyedén megtalálhatod a legolcsóbb személyi kölcsönt. Mutatunk egy konkrét példát: kalkulátorunkban 500 ezer forintos hitelösszeget, és 48 hónapos futamidőt adtunk meg. A törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 12 178 forintos törlesztőrészlettel a CIB nyújtja (THM 8,17 %), de nem sokkal marad el ettől a K&H 13 411 forintos törlesztőt (THM 13,79%) ígérő ajánlata sem. Emellett érdemes még megemlíteni a Budapest Bank és az Oney konstrukcióját is. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
×

A címlapról ajánljuk


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS

  Ajánlatunk