2017. március 25. szombat Irén, Írisz
Hírek » Utazás

Elképesztő, mit találtak egy pajtában: ilyen autókat csak múzeumban láthatsz

A luxusautókért nem meglepő módon több tízmillió forintot is elkérnek, az igazi kuriózumok akár 100 millió forintot is érhetnek. Nemcsak vásárlással juthatunk azonban autóritkaságokhoz, legutóbb egy pajtában találtak egy több százmilliót érő gyűjteményt. Mennyit ér vajon egy 80-as években gyártott Lamborghini manapság?

Ha valaki egy lakást és milliókkal teli bankszámlát örököl, akkor könnyen azt hiheti, hogy megfogta az isten lábát. Sokszor viszont az ingatlanban sem árt körülnézni, mert könnyen igazi kincsekre találhatunk. Nem volt ez másképp Kaliforniában sem, ahol a pajtában egy ritka autókból álló gyűjteményt találtak.

Elsőre ez nem tűnik vonzónak, de az oldtimer autóknak köszönhetően valószínűleg több százmillió forinttal lett gazdagabb a tulajdonos egy pillanat alatt. A jelek szerint ugyanis 80-as évek óta senki sem járt az épületben, az ott található autók pedig eredeti állapotukban maradhattak meg. Persze alapos tisztításra és karbantartásra szinte biztos, hogy szükség lesz. A már maguk idejében is ritkaságnak számító kocsik viszont mostanra igazi kuriózumokká váltak, ritkaságuk már-már az egyedi darabokéval is vetekszik.

Mit találtak a pajtában?

A felfedezést egyébként egy antik autók felújításával foglalkozó szerelő tette közzé Instagramján.

Instagram on

A leírás szerint a gyűjteményben találtak

 • Lamborghini Countach-t,
 • Ferrari 400-ast,
 • Porsche 911-est,
 • Lamborghini Espadát,
 • 67-es Ford Mustang Shelby GT 500-ast,
 • Buickot és Cadillack-eket is.

Mennyit érnek ezek az autók?

Mivel nagyon ritka autókról van szó, ezért talán nem meglepő, hogy a hazai autópiacon hiába keresünk ilyet.

 • A Countach az egyik legendás modellje a Lamborghininek, többek között a Wall Street Farkasa is ilyennel járt. Alsó hangon is 400 ezer dollárt (kb. 116 millió forint) kérnek el egy ilyen autóért, de ennek másfélszeresébe is kerülhet egy jól karban tartott kocsi.
 • Ehhez képest potom pénzért, már 60 ezer dollárért (17 millió forintért) vehetünk egy Ferrari 400-ast, igaz 100 ezer dollárért (29 millió forint) is találhatunk ilyen modellt.
 • A 80-as években gyártott Porsche 911-eshez már 10-12 millió forintért is hozzájuthatunk, igaz ennek nyolc-tízszeresét is elkérhetik, ha alig használt, garázsban tartott változatot szeretnénk.
 • A Lamborghini Espada egy igen alacsony példányszámban gyártott autó, még a neves olasz márkához képest sem sok készült belőle. Az ára igen változó lehet, 150 és 350 ezer dollár között változik, vagyis 45 és 100 millió forint között mozog az ára.
 • Fordot már pár milló forintért is vehetünk, az amerikai gyártó igazi legendája azonban ennél sokkal többe kerül. Az autórajongók akkora becsben tartják, hogy az 1967-es Shelby GT 500-asról számos film is készült már, a legismertebb ezek közül a Tolvajtempó című film volt. Az Eleanor becenevű autóhoz nem is lehet hozzájutni még a gyűjtőknek sem. Az ára akár több 100 ezer dollár is lehet, de mivel nagyon kevés készült belőle, ezért még közelítő árat is nehéz megadni, valószínűleg 100 millió forintnál is többet kellene fizetni egy jó állapotú példányért.

Ha összesítjük a talált autók értékét, akkor valószínűleg arra jutunk, hogy nagyjából 500 millió forint összértékűek lehetnek a kocsik. Ez azt jelenti, hogy az autókért a javítások és tisztítások után nagyjából egy lottóötös értékét kaphatjuk meg.

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
11
22
33
 Kedvelem az oldalt

A címlapról ajánljuk

Megtudtuk, melyik autómárkával spórolhatjuk a legtöbbet: íme a lista
Milliókba kerülhet, ha drágább autót választasz.


Feliratkozom a hírlevélre!

 

Egyre nagyobb divat színházba járni

A KSH adati alapján 2010 óta megállás nélkül emelkedik a színházi látogatók száma Magyarországon. 2015-ben már csaknem 6,7 millióan néztek meg valamilyen színházi előadást.  
 

Itt a tuti trükk: így lesz puha a kiszáradt sarkad

A lábápolás sarkalatos kérdése a megkeményedett sarkak kezelése. Sokan reszelik, testápolóval kenik, a tuti módszer viszont nem ez. Ha a más módszerek helyett inkább hajbalzsamot kensz a sarkadra...
NÉPSZERŰ
FRISS

Aldi

kert
03.23-04.20
Országos

Lidl

03.23-03.29
Országos

Aldi

03.23-03.29
Országos

Spar

03.23-03.29
Országos

Interspar

03.23-03.29
Országos

Auchan

03.23-04.12
Országos

Auchan

03.23-03.29
Országos

Tesco

03.23-03.29
Országos

  Ajánlatunk