Elképesztő, mit találtak egy pajtában: ilyen autókat csak múzeumban láthatsz

2017. január 7. 13:00

A luxusautókért nem meglepő módon több tízmillió forintot is elkérnek, az igazi kuriózumok akár 100 millió forintot is érhetnek. Nemcsak vásárlással juthatunk azonban autóritkaságokhoz, legutóbb egy pajtában találtak egy több százmilliót érő gyűjteményt. Mennyit ér vajon egy 80-as években gyártott Lamborghini manapság?

Ha valaki egy lakást és milliókkal teli bankszámlát örököl, akkor könnyen azt hiheti, hogy megfogta az isten lábát. Sokszor viszont az ingatlanban sem árt körülnézni, mert könnyen igazi kincsekre találhatunk. Nem volt ez másképp Kaliforniában sem, ahol a pajtában egy ritka autókból álló gyűjteményt találtak.

Elsőre ez nem tűnik vonzónak, de az oldtimer autóknak köszönhetően valószínűleg több százmillió forinttal lett gazdagabb a tulajdonos egy pillanat alatt. A jelek szerint ugyanis 80-as évek óta senki sem járt az épületben, az ott található autók pedig eredeti állapotukban maradhattak meg. Persze alapos tisztításra és karbantartásra szinte biztos, hogy szükség lesz. A már maguk idejében is ritkaságnak számító kocsik viszont mostanra igazi kuriózumokká váltak, ritkaságuk már-már az egyedi darabokéval is vetekszik.

Mit találtak a pajtában?

A felfedezést egyébként egy antik autók felújításával foglalkozó szerelő tette közzé Instagramján.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon
által megosztott bejegyzés,

A leírás szerint a gyűjteményben találtak

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

  • Lamborghini Countach-t,
  • Ferrari 400-ast,
  • Porsche 911-est,
  • Lamborghini Espadát,
  • 67-es Ford Mustang Shelby GT 500-ast,
  • Buickot és Cadillack-eket is.

Mennyit érnek ezek az autók?

Mivel nagyon ritka autókról van szó, ezért talán nem meglepő, hogy a hazai autópiacon hiába keresünk ilyet.

  • A Countach az egyik legendás modellje a Lamborghininek, többek között a Wall Street Farkasa is ilyennel járt. Alsó hangon is 400 ezer dollárt (kb. 116 millió forint) kérnek el egy ilyen autóért, de ennek másfélszeresébe is kerülhet egy jól karban tartott kocsi.
  • Ehhez képest potom pénzért, már 60 ezer dollárért (17 millió forintért) vehetünk egy Ferrari 400-ast, igaz 100 ezer dollárért (29 millió forint) is találhatunk ilyen modellt.
  • A 80-as években gyártott Porsche 911-eshez már 10-12 millió forintért is hozzájuthatunk, igaz ennek nyolc-tízszeresét is elkérhetik, ha alig használt, garázsban tartott változatot szeretnénk.
  • A Lamborghini Espada egy igen alacsony példányszámban gyártott autó, még a neves olasz márkához képest sem sok készült belőle. Az ára igen változó lehet, 150 és 350 ezer dollár között változik, vagyis 45 és 100 millió forint között mozog az ára.
  • Fordot már pár milló forintért is vehetünk, az amerikai gyártó igazi legendája azonban ennél sokkal többe kerül. Az autórajongók akkora becsben tartják, hogy az 1967-es Shelby GT 500-asról számos film is készült már, a legismertebb ezek közül a Tolvajtempó című film volt. Az Eleanor becenevű autóhoz nem is lehet hozzájutni még a gyűjtőknek sem. Az ára akár több 100 ezer dollár is lehet, de mivel nagyon kevés készült belőle, ezért még közelítő árat is nehéz megadni, valószínűleg 100 millió forintnál is többet kellene fizetni egy jó állapotú példányért.

Ha összesítjük a talált autók értékét, akkor valószínűleg arra jutunk, hogy nagyjából 500 millió forint összértékűek lehetnek a kocsik. Ez azt jelenti, hogy az autókért a javítások és tisztítások után nagyjából egy lottóötös értékét kaphatjuk meg.

NEKED AJÁNLJUK
Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. március 29. péntek
Auguszta
13. hét
Március 29.
Nagypéntek
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem