2019. január 19. szombat Sára, Márió

Elérhetetlen a külföldi nyaralás? Ugyan már, még tippeket is adunk!


Kikapcsolódnál, elutaznál, de nem tudod, hova? Aggodalomra semmi ok, a Lonely Planet kiadó az eddigiekhez hasonlóan most is összeszedte, hová érdemes 2019-ben elutazni a nagyvilágban. Akad itt minden az egyiptomi sivatagtól a skót felföldig, úgyhogy szinte biztosan te is megtalálod a megfelelő úticélt!

Ahogy minden évben, idén is összeszedte a Lonely Planet - a világ egyik legnagyobb útikönyv kiadója -, hogy hová érdemes utazni. Ebből szemezgettük ki a legjobb ár-érték arányú úticélokat, amelyek Magyarországról is egyszerűen elérhetőek.

A Nílus déli völgye, Egyiptom

Ez a vidék az ország turisztikájának az egyik zászlóshajója, ami a történelmi vidék miatt is remek ajánlat az utazóknak. A világhírű, ókori látnivalók, amelyek a Nílus déli részét tarkítják Luxortól egészen Asszuánig ölelik, néhány dollárért elérhetők. Ha hajóútra indulnál, az árak sok helyen tartalmazzák az ellátást és a szárazföldi utazást is. Sokan járnak ide Európából, többek között azért, mert egyszerűen meg lehet közelíteni repülővel.

Lódz, Lengyelország

A Lonely Planet szerint a harmadik legnagyobb lengyelországi város gyorsan fejlődik, és komoly átalakulásokon ment végbe az utóbbi években. A korábbi ipari területeket rendre átalakították, mostmár bevásárlóközpontként, vagy más szórakoztató létesítményekként működnek tovább. Nemrégiben nyílt az új planetárium, egy nagy tudományos és technológiai központ, valamint több kiállítóterem is. Emellett érdemes megnézni még a Fabryczna vasútállomást, az MS2 művészeti múzeumot, és a strandot is.

Albánia

Nagyszerű strandok, csodás vidékek: a többi között ez vár Albániában! Egyvalami biztosan nincs, zsúfoltság. Az albán konyha nagyon különleges, és a kiadó külön kiemelte a buzgó főváros, Tirana mellett a kisebb falvakat is érdemes felfedezni! Sokkal olcsóbban ki lehet itt kapcsolódni, mint bárhol máshol Európában.

Szlovénia

Egy miniatűr Európaként jellemzik a dél-nyugati szomszédunkat a Lonely Planet, az országot azoknak ajánlják, akiknek kevés az idejük és-vagy a pénzük, de fel akarják fedezni a kontinenst. Egy nap alatt megjárhatod a tengerpartot, az Alpokat és a pezsgő fővárost Ljubljanát is. Könnyű megközelíteni az országot, nagyon jó a közlekedés és látványos helyeken vezetnek az utak, a sínek. Zsúfoltságra a híres tavaknál, Bledben és Bohinjban lehet számítani, ez sem vészes a kiadó szerint.

Újvidék, Szerbia

Déli szomszédunk második legnagyobb városa is felkerült a listára. Jövőre Európa ifjúsági fővárosa lesz, és rendszerint itt rendezik az EXIT fesztivált is, ami szintén tömegeket vonz. A kiadó kiemelte, hogy Novi Sad komoly megújúláson ment át az utóbbi időben, a Petrovaradin Citadella például remekül néz ki. A kultúrális élet is pezsgő a városban, amely 2021-ben Európa kultúrális fővárosa lesz.

Zadar, Horvátország

A város újjáéledt a háború hamvaiból, és lendületes, kozmopolita metropolisszá növekedett. Az óváros hűvös, márványozott utcáiban kellemes bárokra, nyugodt kávézókra találhatsz az ókori római romok között. Nem érdemes kihagyni a múzeumokat és a rusztikus éttermeket sem! Szintén előnye, hogy Magyarországról nagyon könnyen megközelíthető.

A skót felföld és a környező szigetvilág

Ezeréves történelem és whisky - mi más kellhet még? Skóciában sosem látott növekedésnek indult a szeszfőzés: az elmúlt két évben több mint 20 whisky-üzem nyílt, és 2020-ban még legalább ugyanennyi kezd majd termelni! Rengeteg ilyen helyen mehetsz kóstolóval egybekötött gyárlátogatásra. Ha már a füleden is az égetett szesz folyik ki, és más programra vágysz, akkor sem kell csüggedned: remek kirándulóhelyek vannak Skócia ezen részén, és nagyon fejlettek a szálláshelyek is, könnyen megközelítheted a még érintetlen területeket - például terepjárót is bérelhetsz!

Kikapcsolódnál, de egyelőre nem tudod, miből?

A pihenés nagyon fontos, főkepp akkor, ha sokat túlórázol. Hogy megelőzd a kiégést, és a depressziót, mindenképp utazz el, hiszen a környezetváltozás és a pihenés ki tud húzni a mindennapi monotonitásból! 350 ezer forintból például a fent említett helyek bármelyikére elutazhatsz a pároddal egy kellemes nyaralásra! A Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátora szerint ekkora összeget, másfél éves futamidő esetén, már havi 20 798 forintos törlesztővel felvehetsz az UniCreditnél, de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 21 205 forintos törlesztőt, illetve az OTP 22 214  forintos törlesztőrészletet ígérő konstrukciója sem. További bankok ajánlataiért (illetve a konstrukciók pontos részleteiért) keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát.

JÓL JÖNNE 600 EZER FORINT?

A Pénzcentrum kalkulátorával könnyedén megtalálhatod a legolcsóbb személyi kölcsönt. Íme, itt egy konkrét példa: kalkulátorunkban 600 ezer forintos hitelösszeget, és 36 hónapos futamidőt adtunk meg. A törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 20 213 forintos törlesztőrészlettel a Cetelem nyújtja (THM 14,49%), de nem sokkal marad el ettől a K&H 20 213 forintos törlesztőt (THM 15,62%) ígérő ajánlata sem. Emellett érdemes még megemlíteni a Provident, a Cofidis, valamint a Raiffeisen konstrukcióját is. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
11
22
33
 Kedvelem az oldalt

A címlapról ajánljuk

Itt tartunk: ennyivel többre futja egy átlag szlováknak, mint egy magyarnak
Az Egyesült Királyság és Ausztriába pedig látótávba sincs.


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS

  Ajánlatunk