11 °C Budapest

Eleged van, és világgá mennél? 10 hely, ahol könnyű új életet kezdeni

2017. március 18. 13:00

Csönd, nyugalom, és gyönyörű tájak, mindez megfizethető áron? A következő gyűjtésből megtudhatod, hol a legegyszerűbb és legolcsóbb új életet kezdeni, vagy csak egy kicsit elmenekülni a világ elől.

Van úgy, hogy az ember azt érzi, legszívesebben világgá menne, de ezek többsége időszakos állapot, és valójában nem váltana életet. Ha viszont tartósan úgy érzi az ember, hogy elege van mindenből, és itt az ideje, hogy új életet kezdjen valahol, egy kis földi paradicsomban, ahol elbújhat a világ elől. Ha utóbbiak közé tartozol, naponta végignézed az Ízek, imák, szerelmek című filmet, és már be is pakoltad a bőröndödet, csak még nem tudod, merre indulj, a következő 10 helyet érdemes fontolóra venned. Ezeken ugyanis elég könnyű új életet kezdened egy nemzetközi összehasonlítás szerint.

Avarua, Cook-szigetek

Új-Zélandtól 2000 kilométerre észak-keletre található Avarua, ami nem kevésbé gyönyörű trópusi hely, mint a Maldív-szigetek, vagy a Seychelle-szigetek. De utóbbiakkal ellentétben, itt már havi 130 dollárért (287 forintos árfolyamon számolva 37 310 forint) lehet lakást bérelni. Viszonylag kevés turistát vonz, évente 100 ezer külföldi látogat el ide. Összehasonlításképpen: Hawaiire 8 milliónak utaznak. Szóval nincs turistával tömve, akik elrontanák a gyönyörű tájat. Csodálatos vidék, hosszú pihentető sétákat lehet tenni, és bálnákat is láthatsz. Külföldiek ugyan nem vásárolhatnak itt ingatlant, de bérelhetnek akár 60 évre is.

Český Krumlov, Csehország

Ez a mesebeli kis cseh város olyan, mint egy nagy középkori vár. Macskaköves utcák, vásárokat rendeznek, egy kétszemélyes vacsora 20 dollár (5740 forint), és havi 400 dollárért (114 800 forint) lehet lakást is bérelni. Az egyetlen kihívás, hogy ha itt akarsz élni, meg kell tanulni a cseh nyelvet.

Koh Thonsáy, Kambodzsa

Ez a kis dél-kambodzsai sziget egy igazi földi paradicsom, dzsungellel és strandokkal. Leszámítva néhány halászcsaládot, gyakorlatilag senki sem él itt, így nevetségesen olcsón lehet szállást találni. A halászok 5 dollárért (1435 forint) fenséges ételeket készítenek a frissen fogott rákokból, de ha inkább magad főznél, 1-2 dollárért megveheted a tengeri termékeket. Az egyetlen hátránya a helynek, hogy a sziget partjai nem gondozott turisztikai helyek, viszont valóban távol lehetsz a civilizációtól.

Guanajuato, Mexikó

Mexikó szívében Guanajuato a kultúra melegágya. Nagyon jó lakásokat lehet bérelni havi 150-200 dollárért (43 050 - 57 400 forint), egy ital nem kerül 1 dollárba se, a mozijegy pedig alig 3 dollár. Guanajuato ad otthont a híres Cervantino művészeti fesztiválnak.

Pearl-szigetek, Panama

Ez a csodálatos szigetvilág 30 kilométerre található Panama partjaitól. Régen rengeteg gyöngyhalász volt a környéken, és a kalózok is gyakran megfordultak a környéken, ha rejtekhelyre volt szükségük. Jelenleg a csodálatos szigetet többnyire csak a helyi lakosok élvezik, és egy kis tengerparti házat már havi 300 dollárért (86 100 forint) lehet bérelni. A Pearl-szigetek azok számára ideális, akik szabadulni akarnak a világból, és nyugalomra vágynak.

Agonda Beach, Goa, India

Goa déli partján elefánt háton lehet közlekedni közvetlenül a tengerparton. Egy üveg bor körülbelül fél dollár, a fodrász 60 centért varázsol frizurát, és egy kunyhót havi 120 dollárért (34 440 forint) lehet bérelni. Az ország ezen területe elég csöndes, és "kihalt", de a helyieknek nincs problémája a turistákkal.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Veliko Tarnovo, Bulgária

Észak-Bulgária egyik völgyében húzódik meg ez a kis város. Szép a táj, úgy érzed, mintha Franciaországban lennél, de itt egy üveg bor csak 80 centbe kerül, és 200 dollárért (57 400 forint) bérelhetsz lakást egy hónapra. Mindössze 70 ezer lakosa van, az egyetlen hátránya viszont az, hogy a város infrastruktúráját lehetne mit javítani.

Hồ COC, Vietnam

Vietnam dél-keleti partján található a híres 11 ezer hektáros trópusi erdő. Hatalmas korallzátonya miatt pedig az egyik legjobb ázsiai hely a búvároknak, ugyanakkor nem özönlötték el a turisták. Havonta kb. 150-200 dollárért (43 050 - 57 400 forint) lehet lakást bérelni.

Ksamil Beach, Albánia

Albánia déli csúcsa azok számára ideális hely, akik nyugodt életre vágynak. Mediterrán éghajlat, nemzeti park a közelben, a helyi konyha középpontjában pedig az olívaolaj, a mandarin, és körülbelül 30-féle hal áll. Sokkal olcsóbb itt élni, mint a szomszédos Görögországban, Olaszországban, vagy akár Horvátországban. Egy ital 90 cent, egy kiadós ebéd 6 dollár, és havi 100-120 dollárért (28 700 - 34 440 forint) lakást is lehet bérelni.

Las Trancas, Chile

Dél-Amerika egyik leggyönyörűbb hegyekre néző települése Las Trancas. Itt egész évben lehet síelni, szállást pedig havi 300 dollárért (86 100 forint) lehet találni. A gazdag turisták a hegy lejtőin szállnak meg, míg a tapasztaltabb látogatók és a helyiek inkább lenti vidékeket választanak. Az egyetlen hátránya, hogy itt mindig tél van.

NEKED AJÁNLJUK
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 19. péntek
Emma
16. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem