8 °C Budapest

Eldördült a startpisztoly: újranyitja kapuit az egyik legnépszerűbb magyar fürdőváros

MTI
2020. június 25. 17:30

A koronavírus-járvány miatti három hónapos bezártság után Hajdúszoboszló készen áll arra, hogy kinyissa kapuit a turisták előtt - mondta a fürdőváros polgármestere csütörtökön a turisztikai szezonnyitó sajtótájékoztatón.

Czeglédi Gyula közölte: kutatást végeztek a törzsvendégek körében, akiknek 82 százaléka határozott igennel válaszolt arra a kérdésre, hogy felkeresik-e idén Hajdúszoboszlót, 15,5 százalék gondolkodik rajta és csupán 2,5 százalék mondta azt, hogy semmiképpen nem megy nyaralni.

Fontos információnak nevezte a polgármester azt is, hogy a megkérdezettek kétharmada a magánszálláshelyeket, panziókat, apartmanokat részesíti előnyben, és csak a vendégek egyharmada megy szállodába. A Kisfaludy-program keretében jelentős számú magánszálláshely újul meg Hajdúszoboszlón idén, és biztosít minőségi ellátást a vendégeknek - tette hozzá a polgármester.

Alaposan felkészültek arra, hogy mind a közterületeken, mind a fürdőben biztonságos körülmények között fogadják a vendégeket, és élménnyé tegyék a hajdúszoboszlói tartózkodást: a programokkal nagy csoportosulásokat nem hoznak létre, de a város különböző pontjain folyamatosan kínálnak valamilyen kulturális, sport, vagy gasztronómiai programot.

Majoros Petronella alpolgármester jelezte: az önkormányzat felhívására mintegy 40 civil szervezet, helyi művészeti és alkotóközösség, művészeti intézmény "mozdult meg", aminek eredményeként hatvan nap alatt több mint 300 kulturális-turisztikai attrakciót kínálnak a nyáron a fürdővárosban.

Első rendezvényüket "Mű terem a téren, avagy műterem a téren" címmel a strand főbejáratánál tartják, ahol tizenegy kortárs festő munkáját követhetik alkotás közben egész nap a látogatók.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

A tervezett programok között egyebek mellett nép- és modern táncok, népzene, klasszikus és modern zenei koncertek, hagyományőrzők, kézműves bemutatók szerepelnek, de újra megnyitják a szabadtéri mozit is - sorolta Majoros Petronella.
Kovács Gergely alpolgármester a sportrendezvények közül a hajdúszoboszlói lovas napokat, a kamionos találkozót, a 30. Tour de Hongrie kerékpáros verseny befutóját, a veterán járművek bemutatóját és a Magyarország hat legjobb női teniszezőjének részvételével megrendezendő TOP6 tenisztornát emelte ki.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 16. kedd
Csongor
16. hét
Április 16.
A hang világnapja
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm