2020. április 5. vasárnap Vince

Egyre többen vásárolnak otthonról: még az új autó is házhoz jön


A használtautó-kereskedői hálózatok rendszeresen fertőtlenítik magyarországi telephelyeiket és az eladásra kínált gépkocsikat. Továbbra is nyitva tartják magyarországi telephelyeiket a nagyközönség előtt, emellett megnövelt online és call centeres értékesítési kapacitás, és díjmentes autó kiszállítás jár az ügyfeleknek.

Rendszeresen fertőtleníti telephelyeit és az általa kínált gépkocsikat, valamint elegendő kézfertőtlenítőt biztosít a telephelyein megforduló vásárlók számára - írja az AAA AUTO közleményébe. Arról is gondoskodnak, hogy megfelelő személyes teret biztosítsanak a vásárlók számára, így az érintettek nem kerülnek közeli kontaktusba az értékesítő személyzettel és más ügyfelekkel. A tesztvezetéseket végző eladók szigorúan betartják a társaság által komolyan ellenőrzött higiéniai előírásokat. Az ügyintézés a vevők számára fenntartott, külön irodában történik.

Vásárlóink figyelmét szeretném felhívni arra, hogy a járvány idején a fertőzés elkerülésének egyik leghatékonyabb módja, ha a tömegközlekedés helyett saját autóval érkeznek hozzánk

 - nyilatkozta Karolína Topolová, az AAA AUTO vezérigazgatója.

Ezt figyelembe véve nemrég kibővítették az alacsonyabb árkategóriájú használt autók kínálatát. "Most több száz gépkocsit kínálunk kedvezményes áron. Ha valaki részletre szeretne vásárolni gépkocsit, akkor kedvező feltételek mellett biztosítjuk megbízható partnereink hitelkonstrukcióit - hangsúlyozta Karolina Topolová.

Emellett megnövelték online és call centeres értékesítési kapacitásukat is, és díjmentesen szállítják ki vevőiknek a megvásárolt gépkocsikat. Ezek mellett a magyar kormány által kihirdetett szabályok szerint folytatják napi működésüket, azaz kora reggeltől 15:00 óráig tartanak nyitva.

Címlapkép: Getty Images

Mi az a koronavírus?

A 2019-nCoV (SARS-CoV-2) névre keresztelt vírus a koronavírusok közé tartozik. Ma "mindössze" 7 olyan koronavírusról tudunk, ami az embereknél is képes betegséget okozni - súlyosságukat tekintve nagyon változatos problémákkal: az egyszerű náthától a súlyos légúti problémákig. Aki nem tudná, ugyanez a vírustörzs (koronavírus) felelős a néhány éve feltűnt SARS-ért és MERS-ért. A vírus okozta megbetegedés hivatalos neve COVID-19.

Hogyan terjed a koronavírus?

A COVID-19 főként cseppfertőzéssel terjed, de a kutatók által az sem zárható ki, hogy a fertőzött széklettel való érintkezés során is megfertőződhetünk.

Kik kaphatják el a koronavírust?

Ahogy más, a légutakat érintő vírusfertőzést, úgy a koronavírust is gyakorlatilag bárki elkaphatja. Viszont erre is fogékonyabbak lehetnek a krónikus betegségekben szenvedők, a legyengült immunrendszerűek, a kisgyerekek és az idősebbek. A betegség lefolyása náluk súlyosabb tünetekkel járhat, és a szövődmények is gyakoribbak.

A koronavírus tünetei

A koronvírus lappangási ideje a jelenlegi tudásunk alapján 2-14 nap. A tünetek súlyossága egyénenként nagyon eltérő lehet, vannak, akik kb. teljesen tünetmentesek, míg mások csak enyhe tüneteket tapasztalnak. Ez is hozzájárul a COVID-19 gyors terjedéséhez. A koronavírus a légutakat támadja meg. A fertőzés tünetei kezdetben hasonlítanak az influenza vagy egyéb légúti fertőzés tüneteihez:

  • száraz köhögés
  • láz
  • gyengeség, fáradékonyság
  • légzési nehézségek
  • légszomj
  • hasmenés
  • torokfájás (ritkábban)
  • orrfolyás (ritkábban)

A COVID-19 okozta fertőzés az esetek nagyjából kb. 80 százalékában enyhe vagy közepesen súlyos tünetekkel jár együtt, míg a jelenelgi statisztikák szerint az érintettek negyedénél volt súlyos a betegség. Az elsődleges, influenzaszerű tünetek után a betegség továbbterjedhet a tüdőre, súlyos légzési nehézségeket okozva. A koronavírus szövődménye tüdőgyulladás, akut légzőszervi distressz szindróma (ARDS), szeptikus sokk, veseelégtelenség, végső esetben pedig halál is lehet. A kórházi kezelésre szorulók többsége a fertőzés előtt egészséges volt. A halálos áldozatok azonban azok közül kerültek ki, akik a fokozott rizikójú csoportokba tartoztak, például krónikus betegségeik, szívproblémáik, cukorbetegségük volt vagy idősebbek voltak.

Minden a koronavírusról a Pénzcentrum tematikus mellékletében - KATT!

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
×

A címlapról ajánljuk


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS

Lidl

04.02-04.07
Országos

Interspar

04.02-04.11
Budapest

Spar

04.02-04.11
Országos

Tesco

04.02-04.06
Budapest

Auchan

04.02-04.08
Országos

Praktiker

04.02-04.12
Országos

Aldi

04.01-04.08
Országos

Auchan

Húsvét
03.12-04.11
Országos

  Ajánlatunk