Eddig ingyen volt: már ezért is fizethetnek a magyar autósok

Pénzcentrum2020. október 22. 13:02

Bevezető áron használhatják a villanyautósok az E.ON november 24-től fizetőssé váló elektromos töltőit. Emellett a piacon egyedülálló megoldást is ajánl a vállalat az ügyfeleknek, akik nem csak alkalmanként, hanem kényelmesen havi elszámolással is fizethetnek majd a töltésért. Az energiacég a drivE.ON alkalmazás révén ügyfélbarát módon tervezhető töltést, a bevezetésre kerülő fizetési lehetőségekkel pedig rugalmasságot kínál.

A töltők használatának folyamatos változása, valamint a fizetős töltés bevezetéséről szóló hírek áramlása kihívást jelenthet minden villanyautósnak, aki naprakész szeretne maradni a töltési lehetőségekről. 2020. november 24-től az AC töltők 49 Ft/kWh+4 Ft/perc, míg a DC töltők 57 Ft/kWh+11 Ft/perc bevezető áron lesznek elérhetők.

A villanyautósok az energiacég töltőit a drivE.ON alkalmazáson keresztül tudják igénybe venni. Az alkalmazásban láthatók, hogy melyek a szabad töltők, és azok fél órával a töltés megkezdése előtt kényelmesen le is foglalhatók. Az applikációban megtalálható chatfunkcióval - Magyarországon egyedülálló módon - a felhasználók közvetlenül rákérdezhetnek és válaszolhatnak egymásnak, hogy ki meddig marad vagy mikor érne az adott töltőpontra.

Amennyiben az állomást már egy másik autós használja, értesítést lehet kérni a töltő felszabadulásáról. Használat közben az alkalmazáson keresztül figyelemmel kísérhető a felvett energiamennyiség is. A töltés így könnyedén tervezhető, ez igaz a kiadásokra is: a felhasználók akár helyben, töltés után, akár havi elszámolással rendezhetik a töltési díjat, szabadon választhatnak. Ezt a lehetőséget nem csak az energiacég saját ügyfelei vehetik igénybe, hanem minden felhasználó számára elérhető lesz.

Címkék:
autó, villanyautó, eon, e-autó, elektromos, töltés,