14 °C Budapest

Eddig 7 ezer útdíjmatricát váltottak vissza

MTI
2015. február 12. 08:32

A több mint 1,7 millió értékesített e-matricából eddig hétezret váltottak vissza az útdíj­rendszer legutóbbi módosítását követően - írta a Napi Gazdaság csütörtökön.

A lapnak Kibédi-Varga Lajos, a Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató (NÚSZ) Zrt. szóvivője elmondta, hogy mostanáig a viszonteladó partnerekkel együtt a cég 1,7 millió e-matricát értékesített, ebből 711 ezer volt a megyei és 248 ezer az éves, miközben 120 ezer havi és 648 ezer heti e-matrica talált gazdára. A megyei matricák közül a pesti vezet, második helyen a Fejér, a harmadik helyen pedig a Győr-Moson-Sopron megyei matricák eladása áll, ezekből 37 ezer fogyott.

Januárban bruttó 15 milliárd forint folyt be az e-matricák eladásából, ezzel párhuzamosan a teherautók által fizetendő útdíjból bruttó 16,7 milliárd forint az előző évi 14,9 milliárd forint után.

A legforgalmasabb januári napokon közel 30 százalékkal több jármű haladt át a fizetőssé vált útszakaszok alternatív útvonalain az elmúlt év azonos időszakához képest a közlekedési adatok értékelésével foglalkozó Best Way Traffic Kft. elemzése szerint. A forgalomnövekedés az elkerülő utakon a hónap egészét figyelembe véve átlagosan 12-15 százalék volt.

NEKED AJÁNLJUK
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 20. szombat
Tivadar
16. hét
Április 20.
Cirkuszok világnapja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm