2020. szeptember 29. kedd Mihály

Durván átszabta nemzeti sportunkat a járvány: ők a jövő reménységei

  • HelloVidék
  • 2020. augusztus 13. csütörtök 08:13

Az idei első, mezőhegyesi verseny után augusztus 7. és 9. között az 57. Magyar Hajtó Derby nemzetközi és nemzeti fogathajtó versenyt rendezték meg. A nemzetközi 2*-os és nemzeti fogathajtó verseny házigazdája az Idős Jámbor Vilmos Lovasközpont volt. A versenyre a HelloVidék is ellátogatott, ahol megnéztük, hogy szerepelnek a legfiatalabb versenyzők, akik közül van, aki már egy éves korában megismerkedett a lovassport világával. Valamint megtudtuk azt is, hogy milyen hatással volt a sportágra a koronavírus. A gyerekek elárulták, miért volt idén más a felkészülés, Tóth Tamás szövetségi kapitány és Vida József, a Takarékbank elnök-vezérigazgatója pedig elmondta, hogy miért fontos mégis folytatni.

Magyarországot a történelmét tekintve igazi lovasnemzetként ismerik, ezért a lovaskultúra, lovassport a mai napig jelentős szerepet tölt be nívós hagyományaink sorában. Mint ahogy sok más területen drámaian átszabta a szezont a koronavírus járvány, az utóbbi hónapokban a lovassport rendezvények is a háttérbe szorultak.

A megkésett szezon azonban a sportág szerelmeseinek egy pillanatra sem vette el a lelkesedését. Az idei első, mezőhegyesi verseny után augusztus 7. és 9. között az 57. Magyar Hajtó Derby nemzetközi és nemzeti fogathajtó versenyt rendezték meg. A nemzetközi 2*-os és nemzeti fogathajtó verseny házigazdája az Idős Jámbor Vilmos Lovasközpont volt. A megmérettetésen nézőként a HelloVidék is részt vett:

A videót a HelloVidék cikkében találod!

Címlapkép: Getty Images

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
×

A címlapról ajánljuk


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS

Aldi

09.24-09.30
Országos

Lidl

09.24-09.30
Országos

Auchan

09.24-09.30
Országos

Interspar

09.24-09.30
Országos

Spar

09.24-09.30
Országos

Tesco

09.24-09.30
Országos


Öngondoskodás 2020

Befektetés, vagyon, megtakarítás

Portfolio Private Health Forum 2020

A koronavírus és a magánegészségügy

Budapest Economic Forum 2020

A magyar gazdasági csúcstalálkozó