9 °C Budapest

Durva lezárások jönnek Budapesten a hosszú hétvégén

MTI
2016. március 11. 15:02

Az állami és egyéb ünnepségek miatt több helyen kell lezárásra számítani március 15-én Budapesten, emiatt változik a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) járatainak menetrendje.

A BKK pénteki közleményében kiemelte: kedden, az 1848-as forradalom és szabadságharc évfordulóján városszerte több helyszínen tartanak ünnepi programot, illetve rendezvényt, például a Nyugati téren, a Kossuth Lajos téren, a Magyar Nemzeti Múzeumnál, a budai Várban és a Hősök terén.

A rendezvények miatt egy-egy időszakra lezárják egyebek mellett a budai Várat, a Múzeum körutat, a Kossuth Lajos teret, a Múzeum körút-Astoria-Kossuth Lajos utca-Szabad sajtó út-Erzsébet híd-Döbrentei tér-Attila út-Dózsa György tér-Palota út-Dísz tér útvonalat, a Bem teret, valamint az Andrássy út-Oktogon-Teréz körút-Podmaniczky utca-Bajcsy-Zsilinszky út-Alkotmány utca-Kossuth Lajos tér útvonalat.

A kisföldalatti kedd délután nem áll meg a Hősök terénél, és a hatósági zárástól függően a Bajza utca, a Kodály körönd, a Vörösmarty utca és az Oktogon állomáson sem, csak áthalad.

A 2-es villamos kedd délelőtt csak a Széchenyi rakpartig, délután pedig a Kossuth Lajos térig közlekedik, a 4-es és a 6-os villamos szintén délután négy szakaszon, megosztva jár.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Az Erzsébet híd helyett a Szabadság hídon közlekedik kedd délelőtt az 5-ös, a 7-es, a 8-as, a 107-es, a 110-es, a 112-es, a 133-as, és a 178-as busz, a 9-es pedig a Kiskörút helyett a Nagykörúton szállítja az utasokat. A Hősök terét érintő járatok (20E, 30, 30A, 230) a Városligetbe terelve közlekednek, a 105-ös pedig a Margit hídon át jár majd.

Változás lesz a trolibuszok forgalmában is, a 72-es és a 75-ös trolit elterelik, a 73-as pedig nem közlekedik.

NEKED AJÁNLJUK
Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. március 19. kedd
József, Bánk
12. hét
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
A diákok 97% kedvezménnyel, a 27 év alattiak 92% kedvezménnyel regisztrálhatnak! Gyere Te is!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm