2017. július 24. hétfő Kinga, Kincső
Hírek » Utazás

Csúnya lehúzások: így keresték magukat agyon a magyar taxis hiénák

Nagyon gyakran találkozni olyan történetekkel, amikor egy-egy gyanútlan utast csúnyán lehúz a taxis. A külföldiek, és nyáron a fesztiválozók vannak a legnagyobb veszélyben. De nem kímélik a magyar fesztiválozókat sem. Összegyűjtöttünk néhány csúnya átverést.

Egyenesen vadásszák a fesztiválozókat a feketén dolgozó taxisok, a Balaton Sound alatt (5 nap) becslések szerint 200-250 millió forintot fizettek ki a partizók személyszállítási szolgáltatásért. Olyan is előfordult, hogy egy kb. 12 kilométeres útért 54 ezer forintot csalt ki az utastól egy taxis.

Egyik olvasónkkal is megtörtént a Balaton Sound ideje alatt, hogy átverték. Egy közeli kempingből a vonatállomásig szeretett volna eljutni, ami nagyjából 2-2,5 kilométer távolság. Elméletileg olyan taxi társaságot hívott, amely partnere a kempingnek, ezt a rövid telefonbeszélgetés során tisztázták is. Amikor olvasónk az árakról érdeklődött,

a diszpécser azt mondta, hogy - tekintettel a partnerségre - most az alapdíj 3500 forint, tehát ennyibe kerül az, hogy egyáltalán beülhessen a taxiba.

Amikor visszafogottan hangot adott a hívó, hogy sokallja az árat, a diszpécser annyit mondott: egyáltalán nem kell mindenkinek taxival utaznia. És ebben is maradtak, így nem derült ki, hogy mennyibe került volna az a 2-2,5 kilométeres út.

Tavaly a Sziget fesztiválozóit úgy húzták le, hogy a budapesti 280 forintos kilométerdíj elé egy egyest ragasztottak, tehát 1280 forintot kértek az utasoktól.

Elkeserítő ugyan, de rendezvény sem kell ahhoz, hogy a feketén dolgozó taxis hiénák megkopasszák a jó népet. Főleg külföldiekre vadásznak, mert ők nyelv- és helyismeret hiánya miatt könnyű prédának számítanak. A "kedvenc helyük" a Keleti pályaudvar, ahol a Hír TV egyik riportja szerint már válogatnak is az utasok közül, és jogszerűtlenül ők foglalják el azokat a kijelölt taxis várakozó helyeket (drosztokat), amelyekért egyébként évente 82 550 forintot fizet egy becsületes taxis.

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
11
22
33
 Kedvelem az oldalt

A címlapról ajánljuk

Szomorú vallomás: na ezért nem jönnek haza a londoni magyarok
Nem a pénz az egyetlen, ami marasztalja Laurát és Tamást.


Feliratkozom a hírlevélre!

 

Elképesztő térképen mutatják be a világ pénzeit: ilyen kavalkádot még tuti, hogy nem láttál

A világ legtöbb országának saját pénzneme van, amelyek elnevezéseit jellemzően valamilyen súly mértékegységből származik. Nem csoda tehát, hogy több országban is hasonló elnevezése van a helyi...
 

Tuti tippek, hogy mire használd a tojáshéjat a kertben

Ha legközelebb tojást eszel, ne dobd ki a héját a kukába, ugyanis ha van kerted, és kertészkedsz is, nagy hasznát veheted. Összeszedtünk három érdekes tippet, mire is használhatod a tojáshéjat a kertben. 1....
NÉPSZERŰ
FRISS

Interspar

07.20-07.26
Országos

Spar

07.20-07.26
Országos

Lidl

07.20-07.26
Országos

Aldi

07.20-07.26
Országos

Auchan

07.20-07.26
Országos

Tesco

07.20-07.26
Országos

Diego

07.01-07.31
Országos

Lidl

Nyár
06.26-07.31
Országos