2021. január 19. kedd Sára, Márió

Csoda, hogy nem lett baj: forgalommal szembe hajtott fel az M4-esre az idős férfi


Csak a két sofőr lélekjelenlétén múlt, hogy nem lett tragédia az M4-esen, amikor egy idős sofőr a forgalommal szembe hajtott fel a pályára.

A többi közlekedő fordított vissza egy idős férfit, aki a forgalommal szembe hajtott fel az M4-esre Gyömrőnél. A Budapesti Autósok Közössége osztotta meg a videót az esetről, mint írták, a közlekedők gyors reakciója miatt nem történt komolyabb baj.

A beküldő beszámolója szertint, amikor ő észrevette, hogy a szürke Peugeot szembe jön a pályán, egy másik furgonos már megállította a forgalmat a belső sávban, ő pedig a külsőt fogta le, mialatt az idős férfi megfordult. Az idős sofőr elmondása szerint Debrecenbe akart menni a feleségével, de eltévedtek, így keveredtek a pálya rossz oldalára. Láthatóan nehezen értette meg, hogy így a forgalommal szemben fog haladni, meg kellene fordulni.

Így kerüld el a bajt

Korábban a Pénzcentrum is megírta, hogy a németeknél is sokan elvétik a felhajtókat. Ezért az ADAC ajánlásokat is megfogalmazott arra az esetre, ha szembejövő ámokfutókkal találkoznál a pályán. Ha még nem haladt el melletted, csak a rádióban, vagy a navigációból értesültél arról, hogy valaki szembe hajt a pályán, amin te is közlekedsz, akkor a következőket kell tenned:

  • Lassíts le, ne kockáztass egy nagysebességű frontális ütközést.
  • Maradj a jobb sávban, semmi esetre se előzz!
  • Kapcsold fel a lámpákat, fényszórókat. Így megvan az esélye, hogy észrevesz az eltévedt sofőr, és legalább kikerül.
  • Tarts jókora távolságot az előtted haladótól.
  • A következő lehetőségnél állj be egy kútra, pihenőbe, és várd ki a dolog végét, gyűjts információkat a többiektől.

A németek nemcsak a vétlen autósokat látták el tanácsokkal, hiszen bárkinél beüthet egy figyelmetlenség, és akkor az út rossz oldalán találjuk magunkat. Amennyiben egyszer te hajtanál fel a rossz oldalon a pályára, és észreveszed, a következőket kell tenned:

  • SEMMI ESETRE SE PRÓBÁLJ MEGFORDULNI! Nem kell részletezni, mennyire veszélyes manőver ez az autópályán, most az idős házaspárnak szerencséje volt, hogy a két másik sofőr lefogta a forgalmat.
  • Kapcsold fel az összes lámpádat, az elakadásjelzőt, hogy a többi autós észrevegyen.
  • Állj meg a leges legelső leállósávon, és hívd a 112-t, várd meg a segítséget.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
×

A címlapról ajánljuk


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS


Private Investor Day 2021

Mibe fektessünk 2021-ben? Tippek, elemzések, befektetési ötletek profiktól, Neked