2020. augusztus 14. péntek Marcell

Csehországi utazás autóval: Cseh autópálya matrica vásárlás, cseh autópálya matrica hol kapható?


Csehország idén is népszerű turistacélpont: kérdésünk, hogy cseh autópálya matrica vásárlás Shell benzinkút pénztárban kivitelezhető-e, illetve cseh autópálya matrica hol kapható?

Habár idén tavasszal nem úgy tűnt, hogy ez az év a nyaralásról fog szólni, a határok mégis megnyíltak és a nyári forróság közepette sokan külföldi utazásra vágyakozunk. A jelenlegi helyzetben Csehország, Szlovénia, Horvátország és Ausztria, a magyar turisták kedvelt célpontjai zöldzónás országoknak számítanak, így szabadon utazhatunk hozzájuk egy-egy hétvégére és hosszabb üdülés eltöltésére is.

A csehországi utazásokkal kapcsolatban is gyakori kérdésekbe ütközünk, főleg, ha idén kerüljük a tömegközlekedést és autóval megyünk: hogy működik a cseh autópálya matrica vásárlás? Milyen városokban, hol vásárolható cseh autópálya matrica? Cikkünkben kifejtjük, melyik benzinkutaknál kapható a cseh autópálya matrica és mennyibe kerül, változott-e a cseh autópálya matrica 2019 óta.

Személygépkocsi cseh autópálya matrica 2020 ár

  • 10 napos cseh autópálya matrica személygépkocsira 2020: 4.895 Ft / €12,50 / 310 Kč
  • 1 hónapos cseh autópálya matrica személyautóra 2020: 6.945 Ft / €17,50 / 440 Kč
  • 1 éves cseh autópálya matrica személyautóra 2020 (a tárgyévet megelőző december 1-től tárgyévet követő január 31-ig): 21.750 Ft / €60 / 1500 Kč

Változtak az árak tavaly óta?

A cseh autópálya matrica 2019 óta a kirándulók nagy örömére nem drágult, így a magszokott áron látogathatunk el kedvenc csehországi úticéljainkra.

Cseh autópálya matrica motorosoknak

Romániában, Szlovákiában és Csehországban jól járnak a motorosoknak: ezekben az országokban nem kell matricát venniük.

Cseh autópálya matrica vásárlás hol kivitelezhető?

Le kell lomboznunk az aggodalmaskodó típusú utazókat: ezt a matricát nem lehet interneten megvenni. Sőt, cseh autópálya matrica vásárlás Győr környékén sem lehetséges. Magyarországon csak a Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató Zrt. ügyfélszolgálatain kapható cseh autópálya-matrica

Ha a magyar benzinkutakon nem, akkor hol kapható cseh autópálya matrica? Sajnos csak a cseh határ túloldalán, így érdemes odafigyelnünk az átkelésre: a határ utáni első pihenőhelyen már megvásárolhatjuk, onnantól nyugodt szívvel járhatjuk az ország autópályáit.

Címlapkép: Getty Images

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
×

A címlapról ajánljuk


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS

  Ajánlatunk

Portfolio HR Revolution 2020 Konferencia

Vörös riadó! A munkaerőpiac aktuális kérdései, kihívásai, és természetesen a lehetséges megoldások.

Sustainable World 2020 Konferencia

A jövő vállalata konferenciát, melyen a fenntarthatóságról, zöld finanszírozásról és befektetésekről, az energiatársaságok aktuális helyzetéről, és a zöld vállalatok kihívásairól, lehetőségeiről lesz szó.