2020. január 17. péntek Antal, Antónia

Brutális technológiát vethet be mostantól a magyar rendőrség: sokaknak nem fog tetszeni

  • hvg.hu
  • 2019. december 11. szerda 09:31

Egy új törvénymódosítás értelmében arcfelismerést is használhat a jövőben a magyar rendőrség - szúrta ki a hvg.hu

Az "egyes eljárások egyszerűsítése és elektronizálása érdekében szükséges" salátatörvényben szavazta meg a kedden az Országgyűlés a rendőrségi törvény módosítását. Ennek értelmében pedig a jövőben arcfelismerő programot is használhatnak a rendőrök, ha olyan valakit igazoltatnak, aki nem akarja azonosítani magát. 

A törvénymódosítás értelmében, ha a személyazonosság megállapítása más módon nem biztosítható vagy hitelt érdemlően nem bizonyítható - a hatóság munkatársai fényképfelvételt készíthetnek, ujjlenyomatot vehetnek, továbbá rögzíthetik a külső testi jegyeket észlelés és mérés alapján. A fénykép alapján pedig a helyszínen automatizált összehasonlítást végezhetnek az erre a célra rendszeresített eszközzel. Ha így sem sikerül az azonosítás, az igazoltatottat előállíthatják a további adategyeztetés érdekében.

Címlapkép: Getty Images

KIHÚZNA A BAJBÓL 500 EZER FORINT?

A Pénzcentrum kalkulátorával könnyedén megtalálhatod a legolcsóbb személyi kölcsönt. Mutatunk egy konkrét példát: kalkulátorunkban 500 ezer forintos hitelösszeget, és 48 hónapos futamidőt adtunk meg. A törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 12 178 forintos törlesztőrészlettel a CIB nyújtja (THM 8,17 %), de nem sokkal marad el ettől a K&H 13 411 forintos törlesztőt (THM 13,79%) ígérő ajánlata sem. Emellett érdemes még megemlíteni a Budapest Bank és az Oney konstrukcióját is. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
×

A címlapról ajánljuk

A régió után kullog Magyarország: rengetegen ülnek a hazai börtönökben
Kiderült, hány fogvatartott jut 100 ezer lakosra az európai országokban.


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS