2019. november 13. szerda Szilvia

Brutális ingyenpénz-osztás indul: itt lehet jelentkezni a 670 ezer forintra


A jövő év elején már megnyílik az az online felület a Tempus Közalapítványnál, ahol jelentkezni lehet a kéthetes, intenzív nyelvi kurzusokra - írja a Világgazdaság.

A jövő év elején megnyílik az az online felület a Tempus Közalapítványnál, ahol jelentkezni lehet a kéthetes, intenzív nyelvi kurzusokra - mondta a Világgazdaságnak Bartos Mónika, a magyar diákok külföldi nyelvi kurzusainak szervezéséért felelős miniszteri biztos. Fontos tudni, hogy a jelenleg 9. és 11. évfolyamra járó, gimnáziumban és szakgimnáziumban tanuló, nappali tagozatos diákok utazhatnak majd a kéthetes nyelvi kurzusra, négy (angol, német, francia és kínai) nyelvterületen. A célországok az Egyesült Királyság, Írország, Málta, Franciaország, Németország, Ausztria és Kína. 

A kínai nyelv specialitása miatt ugyanakkor a Magyar-Kínai Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola és Gimnázium tanulói számára csak meghívásos alapon, szervezett keretek között és csoportosan utazva nyitják majd meg a lehetőséget a kiutazásra. A programra a biztos szerint a költségvetésben harmincötmilliárd forint van betervezve, de ha szükséges emelik az összeget.

A finanszírozásról egyelőre annyit tudni, hogy az utazási költséget a zsebpénzzel együtt a családoknak utalják majd előre. Mindez nagyjából azt jelenti, hogy személyenként kétezer eurós ösztöndíjjal kalkulálnak, de a program előkészítői dolgoznak azon, hogy országonként és régiónként súlyozzák a költségeket. Nyolc diákkal mehet egy kísérő tanár, akinek a költségeit szintén fedezi a program.

KIHÚZNA A BAJBÓL 500 EZER FORINT?

A Pénzcentrum kalkulátorával könnyedén megtalálhatod a legolcsóbb személyi kölcsönt. Mutatunk egy konkrét példát: kalkulátorunkban 500 ezer forintos hitelösszeget, és 48 hónapos futamidőt adtunk meg. A törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 12 178 forintos törlesztőrészlettel a CIB nyújtja (THM 8,17 %), de nem sokkal marad el ettől a K&H 13 411 forintos törlesztőt (THM 13,79%) ígérő ajánlata sem. Emellett érdemes még megemlíteni a Budapest Bank és az Oney konstrukcióját is. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
×

A címlapról ajánljuk


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS