Brutális drágulás a nyári táboroknál: mégis mi kerül ezen félmillióba?

2017. május 13. 07:02

Durván, akár 20 százalékkal is drágábbak lehetnek az idei évben a nyári táborok. A szórás persze hatalmas, a legolcsóbb vakációs lehetőségek 12 ezer forintba, míg a legdrágábbak akár több százezer forintba is kerülhetnek. Hamarosan itt a nyári szünet, azonban már most érdemes lefoglalni a nyári táborokat, az előfoglalási akciókkal ugyanis sokat faraghatunk a költségeken.

Heteken belül véget ér az idei iskolai tanév, ilyenkor pedig számos szülőnek okoz fejfájást: hol töltse az idei vakációt a gyerek? Akik a táboroztatás mellett dönt, annak a kínálattal biztosan nem lesz gondja, hiszen rengeteg lehetőség közül válogathatunk.

A pénztárcánkba azonban mélyen bele kell nyúlnunk, ugyanis a több éves stagnálás után az idei évben jelentősen, esetenként 20 százalékkal is emelkedtek a táborok árai - írja a Taborfigyelo.hu. A drágulás szinte majdnem az összes tábort érinti, a mértéke azonban eltérő. De érdemes szem előtt tartanunk, hogy idén az előfoglalási akciók is egyre népszerűbbek, vagyis aki időben foglal, könnyen találhat a gyereknek még jó ár-érték arányban táborokat.

Az ott alvós táborok esetében az országos átlagár 40 ezer forint körül mozog, míg a napközis táborokért 25-30 ezer forintot fizethetünk. A legolcsóbb táborok 12 ezer forinttól indulnak a határ azonban a csillagos ég, a drágább angol nyelvi táborkért akár 200 ezer forinti feletti összeget is kifizethetünk.

Tábor, de miből?

A nyári táborok költségei jelentősen megterhelhetik a családi kasszát, főleg akkor, ha a családban nem is egy gyerek van, hanem kettő vagy akár három. A szabadon felhasználható személyi kölcsönök azonban ilyenkor is a segítségünkre lehetnek. A Pénzcentrum kalkulátor oldalánpedig könnyen összehasonlíthatjuk a bankok különböző ajánlatait, és kiválaszthatjuk a számunkra legmegfelelőbb konstrukciót.

Abban az esetben például, ha 200 ezer forintos kölcsönt szeretnénk felvenni 1 éves futamidővel, és a Mohácsi Takarék Bank Fix Takarék Személyi Kölcsönét választjuk, akkor a visszafizetendő összeg mindössze 216 516 forint lesz, 17 676 forintos havi törlesztővel. De érdemes lehet fontolóra vennünk a Budapest Bank Hitel Expressz ajánlatát is, amely estében 229 209 forint lesz a visszafizetendő összeg és 19 101 forint a havi (garantáltan fix) törlesztőrészlet.

Ha kicsit nagyobb összeget, például 500 ezer forintos kölcsönt vennék fel 1 éves futamidővel, akkor jó választás lehet a CIB Előrelépő Személyi Kölcsöne, amelynek 44 224 ezer forint a havi törlesztőrészlete, a THM mellé 11,73 százalék, vagyis a visszafizetendő végösszeg mindössze 530 689 forintra rúg. A Sberbank Fair Expressz személyi kölcsönét azonban már 2 napon belül folyósíthatják, ráadásul havi nettó 68 ezer forintos jövedelemmel is igényelhetjük. Akik pedig az UniCredit Bank Stabil kamat személyi kölcsönét választják, azok akár évi 5 százalék kamatkedvezményben is részesülhetnek.

Irány a kalandtábor!

Az idei évben a kalandtáborok és a sporttáborok a legnépszerűbbek, de sokan mennek katonai, lövész és idegen nyelvi táborokba is. Ha még nem tudod, hova menjen idén a gyerek, akkor mutatunk néhány ötletet.

Mesetábor
A fővárosi napközis mesetábor az 5-10 éves korosztály számára ajánlott. A mesék mellett pedig a festés és a rajzolás is helyet kap a napközbeni foglalkozásokon. A tábor 07.10-07.14-ig tart és étkezéssel együtt 29 500 forintba kerül.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

Divattábor
A divat és a divattervezés iránt érdeklődő gyerekek már divattáborba is jelentkezhetnek. A napközis táborban a többek között tolltartó, neszeszer és a divatblog készítéssel is megismerkedhetnek a gyerekek. Az 5 napos tábor 35 ezer forintba kerül, és több időpontra is lehet még jelentkezni.

Madármentő és természetvédelmi tábor
A madármentési ismeretek mellett a gyerekek csónaktúrán és madárlesen is részt vehetnek ebben a természetvédelmi táborban. A részvételi díj 30 ezer forint, ami tartalmazza a szállást az étkezést és a belépők költségeit is a 7 napos turnus alatt.

Tenisztábor
A Balatoni tenisztáborban a gyerekek többek között strandolhatnak, csocsózhatnak, tollasozhatnak is a napi 2x2 órás teniszezés mellett. Az 5 napos ott alvós tábor ára teljes ellátással 69 ezer forintba kerül.

Szuperintenzív anyanyelvi angol tábor
Mélyen a zsebébe kell nyúlnia annak, aki 2 hétre szeretné elküldeni a középiskolás gyermekét egy szuperintenzív angol nyelvi táborba, ahol minden 2 diákra jut 1 angol anyanyelvű mentor. Bár a tábor helyszíne Magyarországon van, de a szervezők azt ígérik, a tábor olyan, minta Angliában, vagy Amerikában lenne a gyerek.

A 14 napos nyári tábor bruttó 495 000 forintba kerül.

Címlapkép forrása:MTI Fotó: Balogh Zoltán

NEKED AJÁNLJUK
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 23. kedd
Béla
17. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem