2019. május 25. szombat Orbán

Brutál benzinár-robbanás közeleg: rájár a rúd a magyar autósokra


Közel féléves csúcsára emelkedett az olaj árfolyama a hétfői kereskedésben, miután az Egyesült Államok közölte, hogy megszünteti a szankciómentességet azokkal az országokkal szemben, akik eddig Irántól importáltak olajat - írja a Portfolio.

November óta nem járt napon belül ilyen magas szinteken az olaj árfolyama, 3,3 százalékos drágulást mutat az olaj hordónkénti ára. Az olaj árfolyama azok után indult emelkedésnek, hogy a hírek szerint Mike Pompeo amerikai külügyminiszter nem hosszabbítja meg a szankciómentességet azon országok esetében, amelyek Irántól importálják a nyersanyagot. A Bloomberg értesülése szerint a bejelentés hétfőn várható.

Az olaj árfolyamának emelkedése nem jó hír az autósok számára, ugyanis ez előbb-utóbb lecsapódhat az üzemanyagok árában is.

Már így is gigadrága

A Pénzcentrum is megírta, a múlt héten átléptük a lélektani határt: 400 forint felett van a benzin és a dízel ára is. Súlyos ezrekkel költhetnek többet az autósok egy-egy teletankolásnál a korábbiakhoz képest.

A Portfolio egy korábbi elemzése szerint az esetlegeses újabb iráni szankciók, a venezuelai helyzet, az OPEC és USA kitermelési politika, a világkereskedelmi tárgyalások, a hajóüzemanyag-szabványok gyakorlati bevezetése, stb. mind olyan irányba is elmozdíthatják az olajárpiacot, ami a magyar autósok számára is előnytelen következményekkel járhat. Hiába várunk az árcsökkenésre, benne van a pakliban, hogy például Venezuela termelése tovább zuhan - ami a márciusi áramszünetek hatására értesülések szerint már be is következett és újabb emelkedések várhatók a csökkenés helyett.

Jelenleg azonban úgy tűnik, egy ideig még akárhogyan is alakul az olajpiac, kemény összegeket hagyhatunk ott a kutakon. Érdemes tehát meggondolni, hol állunk meg tankolni, mert az autósok 50 forintos különbséget is tapasztalhatnak a töltőállomások árai között. A legolcsóbb és legdrágább kutakat ebben a cikkünkben szedtük össze.

KIHÚZNA A BAJBÓL 400 EZER FORINT?

A Pénzcentrum kalkulátorával könnyedén megtalálhatod a legolcsóbb gyorskölcsönt. Mutatunk egy konkrét példát: kalkulátorunkban 400 ezer forintos hitelösszeget, és 48 hónapos futamidőt adtunk meg. A törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 11 130 forintos törlesztőrészlettel az Erste nyújtja (THM 16,70%), de nem sokkal marad el ettől az OTP 11 958 forintos törlesztőt (THM 20,73%) ígérő ajánlata sem. Emellett érdemes még megemlíteni a MKB és a Cetelem konstrukcióját is. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum gyorskölcsön kalkulátorát. (x)

Hozzászólások száma: 1 - Hozzászólok a fórumhoz
Ezt olvastad már?
11
22
33
 Kedvelem az oldalt

A címlapról ajánljuk


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS