2020. december 5. szombat Vilma

Brexit: hol jár most az euró árfolyama?


Kiszavazták magukat a britek az Európai Unióból, ez pedig a devizapiacra is nagy hatással volt. A dollár szárnyal, miközben a font meredek zuhanásba kezdett. De mi lesz az euróval?


Csütörtök éjjel a kezdetben biztató brit népszavazási eredmények hatására még 312 közelébe erősödött a forint az euróval szemben, majd ahogy hajnalban fordultak a brit eredmények a forint is zuhanásba kapcsolt.

Kora reggel már 322-nél is járt a forint árfolyama, most azonban jelenleg 317 körül mozog. Az európai részvénypiacok nyitása óta jelentős az emelkedés (igaz még így is hatalmas mínuszokról beszélünk).

A font az éjjeli 412 körüli árfolyamról hajnalban átmenetileg 382-ig zuhant a forinttal szemben, mostanra 396 körülig korrigált az árfolyam a bankközi piacon.

Az euró/dollárnál látott komolyabb kilengések (1,09-ről 1,12-ig visszaugrás, majd 1,11-ig ereszkedés) miatt a dollár/forint kurzus 290 felettről 285-286 közöttig visszasüllyedt.

Jól járnak a pénzváltók?

A Brexit következtében 1,5 éves mélypontjára esett a forint, ezt pedig kihasználhatják a pénzváltók. A heves piaci mozgásokra hivatkozva ugyanis a megszokott 1-1,5 forintos különbségek helyett most sokkal nagyobb lehet az eltérés az eladási és a vételi árfolyamok között - vagyis ezzel a szokásosnál is többet kereshetnek a pénzváltók.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Fontos! 2020. december 31-ig minden hazai banknál igényelhetőek az akciós fogyasztási hitelek, melyek kamata egységesen 5,9%. A kedvezményes személyi kölcsön kamata viszont a legtöbb banknál 2021-től megváltozik, és így magasabb lehet a törlesztőrészlet is, ezért nagyon fontos, hogy már most a számunkra legmegfelelőbb konstrukciót válasszuk! Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor 2021-től így kalkulálhatsz: a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 39 550 forintos törlesztővel a Sberbank nyújtja (THM 7,11%), de nem sokkal marad el ettől az UniCredit Bank 39 604 forintos törlesztőt (THM 7,17%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
×

A címlapról ajánljuk

Súlyos problémára világított rá a járvány második hulláma: ideje észbe kapni!
Egyre többen keresnek olyan megoldást, melyben biztonságba érzik saját magukat és a családtagjaikat.


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS

  Ajánlatunk