Bődületesen sok az új magyar autó a hazai fizetős utakon

2019. április 26. 19:32

Egyre több új magyar rendszámra vásárolnak e-matricát a Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató (NÚSZ) Zrt. adatai szerint. Csak magyar rendszámból eddig idén közel negyedmillió új jelent meg a hazai fizetős utakon. Új csúcsot állítva ez a szám az év végével a 700 ezres határt is átlépheti.

Az autópályamatrica eladások alakulása alátámasztja az új- és használtjármű-piac hazai bővülésével kapcsolatos állításokat. Tavalyelőtt 610 ezer, 2018-ban már 660 ezer esetben vásároltak a díjköteles utakon újonnan megjelenő magyar rendszámra e-matricás jogosultságot. Az év első négy hónapjában ez a szám elérte a negyedmilliót, így a 700 ezres határ átlépésével újabb rekord dőlhet meg az év végéig.

Az új rendszám persze nem minden esetben takar új járművet (pl. személyautót, motorkerékpárt, autóbuszt, utánfutót vagy kishaszon-gépjárművet). Új rendszámot használt jármű is kaphat, sőt azoknak a járműveknek a rendszáma is újként jelenik meg az útdíjfizetési szolgáltatónál, amelyek használói korábban nem vettek igénybe fizetős útszakaszokat.

Az újonnan megjelenő rendszámokra idén eddig leginkább heti (106 ezer rendszám) vagy éves megyei jogosultságot (96 ezer rendszám) vásároltak. Az utóbbi körben az új autók, az előbbinél pedig a behozott, használt járművek lehetnek többségben. Érdekesség, hogy idén, április végéig 1599 egyedi rendszámra vettek matricát, amiből 358 jelent meg újonnan a NÚSZ-nál. Ezen felül 444 veterán és 26 versenycélú autóra is vettek idén matricát, amiből 122, illetve 16 volt új rendszámos.

NEKED AJÁNLJUK
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 19. péntek
Emma
16. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm