12 °C Budapest

Balaton Sound: gyorsan elfogyhatnak a legolcsóbb belépők

Pénzcentrum
2013. december 11. 11:03

Szerdán délben indul a jegyvásárlás a 2014-es MasterCard Balaton Sound fesztiválra. A korábbi évek tapasztalataiból kiindulva az sem elképzelhetetlen, hogy órákon belül elfogy az a 15 ezer jegy, amit elővételes áron kínálnak. Úgy tűnik, a szervezők is biztosak a sikerben - mutatja ezt az is, hogy több ezer forinttal emelkedtek a jegyárak az előző évhez képest. 

December 11-én délben, a fesztivál honlapján és ugyanabban a pillanatban - itthon és külföldön - több ezer jegyértékesítési ponton indul a jegyelővétel az elmúlt években több teltházas napot produkáló MasterCard Balaton Sound fesztiválra - jelentették be korábban a rendezvény szervezői. Az elővételes időszakban 15 ezer bérletet dobnak piacra, kedvezményes, 37 990 forintos áron. Emlékezetes: a 2013-as rendezvényre a legolcsóbb bérletek 33 ezer forintba kerültek, ám - mint azt Gerendai Károly, a fesztivált is szervező Sziget ügyvezető igazgatója nemrég egy interjúban elmondta - a zamárdi rendezvény esetében a nagyobb kereslet miatt nagyobb jegyáremelés is belefér.

A szervezők tájékoztatása szerint 2013-ban már két hónappal a kapunyitás előtt elfogytak a bérletek a Balaton-part legnagyobb nyári rendezvényére, így már most nagy az érdeklődés a jövőre július 10-13. között rendezendő MasterCard Balaton Soundra. Bár még több mint fél év van hátra az idei rendezvényig, néhány fellépő nevét már nyilvánosságra hozták. Így 2014-ben biztosan ott lesz Zamárdiban például David Guetta, Azealia Banks, Felix da Housecat, vagy Wiz Khalifa.

Idén nyáron nem csak a bérletek fogytak el jóval a fesztivál előtt, a helyszínen már napijegyhez sem lehetett jutni, de a rendezvény a környék turizmusát is felpörgette: megteltek a környező kempingek, szálláshelyek, sok látogató az északi partról utazott át.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

2013-ban összesen 127 ezren vettek részt a Balaton Soundon, a szervezők azonban nem növelik a fesztivál méreteit. A Sound a nemzetközi megmérettetéseken is jól szerepel: tavaly elnyerte a Festival Awards Europe szavazásán a Best Medium Festival, azaz a legjobb közepes méretű fesztivál díját, és idén is bekerült a legjobbak közé.

NEKED AJÁNLJUK
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 23. kedd
Béla
17. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
GEN Z Fest 2024
Pénzről, bátran. Techről, tudatosan. Jövőről, őszintén.
Most nem