13 °C Budapest

Azért ez erős: ennyibe kerül az őszi szünet a magyar családoknak

2017. október 28. 14:30

Az iskolai szünetekben a legtöbb család igyekszik közös programokat szervezni. Ilyenkor a legjobb kirándulni a természetben, múzeumba menni vagy ellátogatni egy termálfürdőbe, wellness szállóba, hogy kiszakadjunk az otthoni környezetből és feltöltődjünk, ám így akár 40 és 100 ezer forint közötti összegbe is kerülhet az őszi szünet.

Extra gyerekkedvezményekkel, családi akciókkal várják a hazai szállodák és hotelek a családokat az őszi szünetben. Kedvünkre csemegézhetünk az ajánlatok között, de az árak egy négy fős család esetén még így is magasra rúghatnak. Akadnak szállodák, amelyek 5-6, de akár 10 éves korig ingyenesek a gyerekek számára, azonban ha például egy háromcsillagos szállodába látogatnánk el párunkkal és két 14 év alatti gyermekünkkel, az körülbelül 97 ezer forintból jönne ki, ha négy éjszakával és félpanziós ellátással számolunk - derül ki a K&H Bank által végzett kutatásból.

Sokan választják az utazást kikapcsolódásként és feltöltődésként, de bőven akadnak élmények akkor is, ha nem megyünk messzire. Mennyire terheli meg egy négy fős család kasszáját egy programokkal teli őszi szünet Budapesten, ha a legkedveltebb szabadidős tevékenységeket választják?

Kezdhetjük a hetet egy szabadtéri programmal: libegőzéssel egybekötött kirándulás. Ez 3 200 forint körüli összeget jelent négy fő számára - és akkor csak az egyik irányba mentünk, lefelé sétáltunk.

Ha kedden, egy esős napon megnéznénk egy 3D mesét a gyerekekkel, akkor 10 300 forint körüli összeggel kell számolnunk, hogy élvezhessük a teljes pattogatott kukoricás moziélményt.

Másnap ellátogathatunk egy interaktív múzeumba, ahol négyünknek a belépő körülbelül 12 000 forint.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

Csütörtökön, ha megint szép idő van, elmehetünk az állatkertbe, ahol 7 900 forintért vehetünk családi jegyet.

A hét végén pedig, ha játszóházban töltjük a napot, a belépő 5 500 forint körül várható a családnak.

Így a programokkal teli őszi szünet könnyedén 40 ezer forintba is kerülhet.

NEKED AJÁNLJUK
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 18. csütörtök
Andrea, Ilma
16. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
GEN Z Fest 2024
Pénzről, bátran. Techről, tudatosan. Jövőről, őszintén.
Most nem