2020. július 12. vasárnap Izabella, Dalma

Az osztrák és a magyar turizmus is megsínyli a terrorfenyegetettséget

  • Magyar Idők
  • 2015. november 25. szerda 09:00

A turizmusnak sem tesz jót a párizsi merényletek óta fennálló terrorfenyegetettség, az utasok ugyanis sorra mondják le az európai utazásokat, párizsi városlátogatásokat, csoportos síprogramokat és a bécsi adventi vásárokba szóló kirándulásokat - írja a Magyar Idők.


A hazai utazási piacon is érezhető a legújabban Bécsben megjelent terrorfenyegetettségről szóló figyelmeztetés, ugyanis várhatóan a korábbi évekhez képest idén decemberben jóval kevesebb magyar fog ellátogatni a szomszédos fővárosba.

Tagjaink jelezték, a friss hírek kapcsán előfordultak lemondások a bécsi adventi utazások piacán, emellett többen kivárnak, kérdeznek az európai úti célok biztonságossága kapcsán

 - mondta a lapnak Bakó Balázs, a Magyar Utazásszervezők és Utazásközvetítők Szövetsége (MUISZ) kommunikációs bizottságának tagja.

Sokan vannak, akik kedvező áron egynapos, buszos kirándulást szerveznek a bécsi karácsonyi vásárokba, Bécs közelsége miatt azonban több ezren lehetnek, akik inkább egyénileg, autóval vagy vonattal indulnak útnak az osztrák főváros felé. A magyar utazók még mindig árérzékenyek, de nagyon fontos számukra a biztonság is. Emiatt a MUISZ szerint nem lehet megbecsülni, idén mennyivel csökkenhet az évente közel 8 millió látogatót vonzó bécsi adventi vásárokban a magyar vendégek száma. A MUISZ továbbra is azt javasolja az útra kelőknek, indulás előtt tájékozódjanak a legfrissebb fejleményekről, és regisztrálják magukat a konzuli szolgálat honlapján.

A terrorfenyegetettség vélhetően az eddigi várakozások ellenére a magyarországi szálláshelyek forgalmára is hatással lesz. Elmaradhatnak az amerikai vendégek az elkövetkező hetekben, holott az előfoglalások alapján a téli időszakban is jelentős számban várjuk a tengerentúli turistákat.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Az egyik legjobb ajánlatot most a CIB Bank nyújtja, itt idén - 60 hónapos futamidőre - 38414 forintos kedvezményes törlesztővel kalkulálhatsz, míg 2021-től 40219 forintra ugrik a törlesztő. De nem marad el ettől a Raiffeisen Bank ajánlata sem, amely esetében, az 5,90 százalékos kedvezményes THM 7,96%-ra ugrik a THM-plafon megszűnése után. További bankok (OTP Bank, Budapest Bank, ERSTE Bank, Cetelem, Provident, stb.) ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
×

A címlapról ajánljuk


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS

  Ajánlatunk