9 °C Budapest

Az egyházak is készülnek a húsvétra: rengeteg online közvetítés lesz

MTI
2020. április 9. 19:44

Országszerte online közvetítésekkel készülnek az egyházak a húsvétra, mivel a koronavírus-járvány miatt a hívek nem vehetnek részt szentmiséken, istentiszteleteken. A közvetítéseket többnyire az egyházi közösségek honlapján, Facebook-oldalán vagy YouTube-csatornáján lehet követni.

Az Esztergom-Budapesti Főegyházmegyében Erdő Péter bíboros, esztergom-budapesti érsek szertartásai az egyházmegye Facebook-oldalán, valamint az EWTN-Bónum TV-n láthatók, a vasárnapi misét a Dunán is közvetítik.

Bogárdi Szabó István, a Magyarországi Református Egyház zsinatának lelkészi elnöke nagypénteken és húsvétvasárnap tart istentiszteletet, amelyek a Budahegyvidéki Református Egyházközség YouTube-csatornáján lesznek láthatók, a vasárnapi istentiszteletet a Dunán is közvetítik.

Fabiny Tamás, a Magyarországi Evangélikus Egyház elnök-püspöke húsvét vasárnap a Budavári Evangélikus Egyházközségben szolgál, az istentiszteletet a gyülekezet honlapján és YouTube-csatornáján közvetítik.

Győrben a nagyheti szertartásokat a Nagyboldogasszony-székesegyházban mutatja be Veres András megyés püspök, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia elnöke. A vasárnap 10 órakor kezdődő ünnepi szentmisét a Magyar Katolikus Rádió és a Kossuth rádió közösen közvetíti. Az evangélikus egyházközség a nagyheti liturgiákat a YouTube-csatornáján utólag, az adott napon teszi közzé, a református szertartások pedig az egyházközség honlapjára, a Facebookra és a YouTube-ra is felkerülnek.

Egerben Ternyák Csaba érsek az Egri Érseki Papnevelő Intézet kápolnájában vezeti a nagyheti szertartásokat, amelyeket a Szent István Rádió közvetít.

Szegeden a Kiss-Rigó László püspök által a dómban tartandó liturgiák élőben és felvételről is megtekinthetők az egyházmegye honlapján. A görögkatolikus szertartások a www.szegoke.hu címen követhetők élőben, a református istentiszteletek pedig felvételről a gyülekezet honlapján.

Debrecenben a Református Nagytemplomban az online közvetítések mellett vasárnap ünnepi istentisztelet lesz, amelyen Fekete Károly püspök hirdet igét. A Szent Anna-székesegyházban Palánki Ferenc katolikus megyés püspök mutat be ünnepi szertartást, ez az egyházmegye Facebook-oldalán látható. A görögkatolikusok az Attila téri főszékesegyházból követhetik online a nagyheti szertartásokat, amelyeken részt vesz Kocsis Fülöp érsek-metropolita.

A pécsi székesegyházban tartandó miséket az egyházmegye YouTube-csatornáján sugározzák. A református istentiszteleteket élőben közvetítik a Facebookon, az evangélikus egyházközség szintén a közösségi oldalán nyújtott tartalmakkal szolgálja a hívőket.

A miskolci Görögkatolikus Metropólia nagyheti liturgiái az egyházmegye honlapján követhetők. A Miskolc Televízió húsvétvasárnap közvetíti a görögkatolikus székesegyházból a szent liturgiát, amelyet Orosz Atanáz püspök mutat be.

A soproni Szentlélek-templomból élőben közvetíti a Sopron Televízió szombat este a húsvéti vigília szertartását és vasárnap az ünnepi szentmisét. Az evangélikus szertartások a közösség honlapján, Facebookon és YouTube-on élőben láthatók, a pénteki istentiszteletet a Sopron Televízió élőben közvetíti.

A Nyíregyházi Egyházmegye több kistelepülésről és a helyi Szent Miklós görögkatolikus székesegyházból közvetít élő adásban liturgiákat.

Kalocsán a szertartásokat Bábel Balázs érsek vezeti a Nagyboldogasszony-főszékesegyházban, ezeket élőben közvetítik a belvárosi plébánia Facebook-oldalán és YouTube-csatornáján. A kecskeméti Nagytemplom csütörtöki és pénteki szertartását felvételről a főplébánia honlapján, illetve Facebook-oldalán megadott linken lehet követni, a húsvéti vigíliát a Kecskeméti Televízió is közvetíti. A református igehirdetés vasárnap az egyházközség Youtube-csatornáján és Facebook-oldalán élőben nézhető, az evangélikus istentiszteletek felvételei pedig a Youtube-on lesznek elérhetők. A húsvéti istentiszteletet a Kecskeméti Televízió is közvetíti.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

Székesfehérváron a szentmiséket az öreghegyi Magyarok Nagyasszonya plébánia közösségi oldalán követhetik a hívek. A református gyülekezetek és az evangélikus egyházközség is online felületein jelentkezik az ünnepi istentiszteletekkel.

A szombathelyi Sarlós Boldogasszony székesegyházból a szentmiséket a Mária Rádió Savaria felvételről sugározza. A református gyülekezet istentiszteletei a gyülekezet Facebook-csoportjában, illetve honlapján láthatók.

A Szolnok Televízió pénteken és vasárnap ökumenikus istentiszteletet sugároz. A helyi református egyházközség az oldalán és a Facebookon is jelentkezik istentisztelettel.

A békéscsabai evangélikus istentiszteletek is élőben követhetők a Facebookon és a YouTube-on, valamint a helyi televízióban.

 A Kaposvári Egyházmegye területén négy helyszínről közvetítenek katolikus szentmisét, ezek a Facebookon, a Kapos Televízióban vagy a Somogy Televízióban láthatók. Az evangélikus gyülekezet csütörtökön, pénteken és vasárnap közvetít ünnepi istentisztelet a YouTube-on a helyi evangélikus templomból.

A veszprémi Szent Mihály-bazilikában tartandó szertartásokat a főegyházmegye YouTube-csatornáján és Facebook-oldalán lehet követni.

A Zalaegerszegi Televízióban a nézők pénteken és vasárnap evangélikus istentiszteletet, katolikus elmélkedést, majd református áhítatot láthatnak.

Salgótarjánban vasárnap felvételről tekinthető meg a katolikus szentmise, majd a református és az evangélikus istentisztelet.

Szekszárdon a belvárosi plébános és az evangélikus gyülekezet lelkésze a saját Facebook-oldalán közvetíti a húsvéti szertartásokat.

A váci székesegyházban a szentmiséket Marton Zsolt megyés püspök mutatja be, azok online követhetőek az egyházmegye honlapján és Facebook-oldalán.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. március 19. kedd
József, Bánk
12. hét
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
A diákok 97% kedvezménnyel, a 27 év alattiak 92% kedvezménnyel regisztrálhatnak! Gyere Te is!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm