2021. március 3. szerda Kornélia

Autóval indulsz nyaralni? Ezekről jobb, ha nem feledkezel meg

  • MTI
  • 2020. június 15. hétfő 16:03

Sokan autóval tervezik a nyaralást, ám sokan nem tudják, mi mindent kell átnézni, mielőtt útnak indul a család. Mutatjuk a szakértők tippjeit!

A koronavírus miatti szigorú korlátozásokat lassan szerte Európában feloldják, egyre többen tervezgetik nyaralást, a legtöbben autóval. A jármű megfelelő műszaki állapota alapvető szükséglet a nyári autós utazáshoz. Az abroncsok megfelelő állapota a kiindulópont - erről lentebb -, de emellett nem árt, ha indulás előtt pontonként ellenőrizzük a HTA szakemberei által ajánlott alábbi lista elemeit gépkocsinkon - közölte a Magyar Gumiabroncs Szövetésg.

A szokásos szervizlátogatás/műszaki vizsga alkalmával sok mindenre figyelnek, de azért ezeket mindenképp érdemes átnézni, mielőtt hosszbb útra indulunk:

  • Takarítsuk meg a fényszórók felületét! Ez az egyszerű mozdulat nagyságrendekkel növelheti a belátható útszakasz hosszát. Ellenőrizzük a fényszórók, a féklámpák és az irányjelzők működését.
  • Töltsük fel az ablakmosó folyadék tartályát, ha lehet "bogároldó" folyadékkal. Ellenőrizzük az olaj-, illetve a hűtővíz szintjét, és az akkumulátor töltöttségét.
  • A klímafertőtlenítésen átesett autók légkondicionáló berendezését havonta egyszer abban az esetben is indítsuk be, ha nincs rá szükség; ezzel elkerülhető a rendszer bepenészesedése, és a tüdőgyulladást okozó baktériumtörzsek elszaporodása. A pollenszűrő cseréje nem nagy költség, és nem csupán a szálló virágportól védi az utasteret, de a levegőben keringő egyéb, szemmel nem látható apró szennyező anyagoktól is.
  • Indulás előtt ellenőrizzük a gumiabroncsnyomást és az abroncsok állapotát is!

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
×

A címlapról ajánljuk


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS

Aldi

03.04-03.10
Országos

Interspar

03.04-03.10
Országos

Spar, Interspar

Tavaszi készülődés
03.04-03.20
Országos

Lidl

03.04-03.10
Országos

Spar

03.04-03.10
Országos

Interspar

02.25-03.03
Országos

Spar

02.25-03.03
Országos

Aldi

02.25-03.03
Országos


HR Revolution 2021

Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?