21 °C Budapest

Áremeléssel indul a nyári szezon ezekben a fürdőkben: itt a hazai árlista!

2020. június 1. 10:02

A termálfürdők jelentős része megnyitott május folyamán, viszont a megszokotthoz képest általában kevesebb medencét használhatnak a vendégek. Nagyon sok fürdő emiatt csökkentette az árait, de a belépőárak emelésére is találni példákat.

A koronavírus-járvány alaposan keresztülhúzta a hazai termálfürdők idei terveit. A fürdők többsége 2-2,5 hónap zárva tartást követően május folyamán megnyitott, ugyanakkor az új szabályok jelentős korlátokat jelentenek a járványhelyzet előtti időszakhoz képest. Zárva maradtak a fedett fürdőegységek, valamint a legtöbb helyen a gyógyvizes medencék is. Az utóbbiakat csak azokban a fürdőkben tudták megnyitni, ahol hatósági engedéllyel rendelkeznek a gyógyvíz fertőtlenítőszeres kezeléséhez. A termalonline.huszakportál szerint

a jelenlegi helyzetben ugyanis az áremelés és az árcsökkentés is indokolható.

A belépőjegyárak mérséklése felé hat, hogy a legtöbb fürdőben a korábbi strandszezonokhoz képest kevesebb medencét nyitottak ki. Ugyanakkor az áremelést indokolhatta, hogy a fürdők területére a megszokott vendégszámnak csak a fele engedhető be. Ráadásul a szigorú higiéniai szabályok, a folyamatos fertőtlenítés többletköltséget jelent. Azaz egyszerre kell a forgalmuk csökkenésére és a kiadásaik emelkedésére számítani. Ez a kettősség az egyes termálfürdők árazási gyakorlatában is látszik.

Ezekben a magyar termálfürdőkben csökkentették a jegyárakat 2020-ban

A belépőjegyárak csökkentése terén a Gyulai Várfürdő az éllovas, de ez indokolt is. A május 30. óta újra látogatható fürdőben ugyanis csak három szabadtéri medence áll a vendégek rendelkezésére, ami június folyamán az úszómedencével bővül. Ennek megfelelően egységes, 990 forintos jegyárat vezettek be, 6 év alatt pedig ingyenes a belépés. Ez jelentős engedmény, hiszen korábban egy felnőtt belépő 2600, a diák és nyugdíjas napijegy pedig 2200 forintba került.

Időleges akciót hirdetett a kehidakustányi Kehida Termál. Náluk maradtak az árak, viszont június 5-ig 20 százalékos kedvezményt kínálnak. Viszont sok más fürdővel ellentétben szinte mindegyik medencét beüzemelték.

Az Egri Termálfürdőben jelenleg csak négy szabadtéri medence és jó időben a csúszdák működnek, emiatt csökkentették az áraikat. A szezon előtt egy felnőtt belépő 1900 forintba került, most viszont 1500 forint. A gyermek, diák és nyugdíjas jegyek árát pedig 1600-ról 1300 forintra mérsékelték.

Hasonló döntést hozott a mezőkövesdi Zsóry Gyógyfürdő. Náluk hat szabadtéri medence érhető el és a gyógyvizes medencék egyelőre nem üzemelnek. Az előszezonban egy felnőtt belépő 2400, a nyugdíjas napijegy 2200 forintba került. Ehhez képest a strandidény áremelkedést szokott hozni, most viszont a két említett jegytípus árát 1900 és 1600 forintra csökkentették.

A kiskunmajsai Jonathermál fürdőben is még nélkülözni kell a gyógyvizes medencéket. Ezt úgy kompenzálták, hogy a délutáni jegyárak vannak érvényben. Ez egy teljes árú napijegy esetében 2600 helyett 2200 forintos, a nyugdíjas belépőknél 2200 helyett 2000 forintos árat jelent.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

A Zalakarosi Fürdő már korábban meghirdette a nyári belépőárait. Igaz, akkor még nem tudták, hogy a beltéri medencéket, illetve a gyógyvizes medencéket nem tudják megnyitni. Ettől függetlenül egész széles a strandi medenceválaszték, de azért az árakat is mérsékelték. Egy felnőtt napijegy 3900 forint helyett 3700 forintba, a 3 órás jegy 2950 helyett 2800 forintba, a diák belépő pedig 2800 helyett 2650 forintba kerül.

Ezekben a magyar fürdőkben emelkedett a belépők ára 2020-ban

A hajdúszoboszlói Hungarospa még a járványhelyzet előtt publikálta a nyári jegyárait. A strandon az előszezonban egy teljes árú belépő 2200 forintba, a diák és nyugdíjas jegy pedig 1800 forintba került volna. Júliusban és augusztusban ez 500, illetve 400 forinttal lett volna drágább. A május 29-én megnyitott fürdőben végül egységes és a fentieknél egy kicsit magasabb árat határoztak meg egészen szeptember 30-ig. A felnőtt belépő 2800, a nyugdíjas és diák jegy pedig 2300 forintba kerül. Igaz, a 15 szabadtéri medencéből 14-et lehet használni.

Akik utoljára a járványhelyzet előtt jártak az Igali Gyógyfürdőben, azok most magasabb árakkal találkozhatnak. Ez a felnőtt belépőnél 2350 helyett 2600 forintos árat, a 60 év felettieknél pedig az 1950 forintos ár helyett 2200 forintos belépőt jelent. Ugyanakkor náluk minden szabadtéri medencét megnyitottak, köztük még a gyógyvizes medencéket is. Ráadásul Igalon évek óta változatlanok voltak az árak, a 10 százalék körüli idei emelést még jóval a koronavírus érkezése előtt határozták el.

A budapesti fürdők közül a Palatinus jegyárai nem változtak a tavalyi szezonhoz képest, azaz egy teljes árú jegy hétköznap 3200, hétvégén 3600 forintba kerül. Kisebb áremelést látni a Paskál fürdőnél, ahol a hétköznapi 2800 forintos felnőtt jegyár idén 2900 forintra, a hétvégi 3000 forintos ár 3200 forintra nőtt. A Pesterzsébeten található fürdő esetében a tavalyi nyitáskor egy alapzónás teljes árú jegy hétköznap 2800, hétvégén 3000 forintba került. Ezt idén 2900, illetve 3200 forintra emelték.

NEKED AJÁNLJUK
Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. március 29. péntek
Auguszta
13. hét
Március 29.
Nagypéntek
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem