Áramkimaradás, borzasztó utak: szakad a hó az ország középső részén

2017. április 19. 10:53

Noha Budapesten alábbhagyott a havazás, a Mátrában már 15 centis hó van. A szokatlan időjárás rengeteg bosszúságot okoz, sok a baleset, Bács-Kiskunban több ezer fogyasztónál van gond az áramszolgáltatással, a gazdák pedig aggódhatnak, hogy elfagy-e a zöldség és a gyümölcs.

Hiába van április közepe, az ilyenkor szokásos kellemes tavaszi idő helyett újra beköszöntött a tél.  Nem csak az ország északi részén, de még az Alföldön is megmaradt a hó - írja az Időkép. A Mátrában egyébként már 15 centi hó esett, Mátrafüred és Parád között le is zárták a 24-es főutat. Korábban itt két autó ütközött és kamionok csúsztak az árokba. 

Márpedig a helyzet egyelőre nem javul. Továbbra is jelentős csapadékra számíthatunk, és az eső mellett sok helyen havazás is várható. Az Országos Meteorológiai Szolgálat azt írja, a  Dunántúli-, és az Északi-középhegység vonulatain akár 30-50 centiméteres hóréteg is kialakulhat, míg síkvidéken a lehulló hó olvadni fog, vagy elolvad, éjszaka viszont a Tiszántúl kivételével átmenetileg 1-7 centiméternyi hó megmaradhat.

A havazással érintett területeken a Magyar Közút Nonprofit Zrt. folyamatosan síkosságmentesítési, illetve hóeltakarítási munkálatokat végez, a rendőrség pedig felfüggesztette a mára beígért sebességellenőrzési akciót. Ha valakinek muszáj kocsiba ülnie, az útviszonyokról, az aktuális forgalmi helyzetekről, balesetek miatti korlátozásokról a  Magyar Közút Nonprofit Zrt. diszpécserszolgálatai mellett a társaság Útinform szolgálatánál (06-1-336-2400) is érdeklődhet 0-24 órában.

A télies időjárás következtében kialakult útviszonyok miatt lezárták az 1111-es út Esztergom felől Dobogókőre vezető szakaszát, de Budapesten is gondot okoz a télies időjárás. A XII. kerületben a csúszós utak miatt több gépjármű elakadt az Orbánhegyi úton, az Istenhegyi úton és a Cinege utcában, ezért jelentős a torlódás.

Több ezer fogyasztónál van gond az áramszolgáltatással

Az áramellátásban is fennakadásokat okoz a szokatlan időjárás. Bács-Kiskun megyében harminc településen 24 ezer fogyasztási helyen van probléma az áramszolgáltatással - közölte az Mukics Dániel, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság helyettes szóvivője az MTI-vel szerda délelőtt. A rendőrség tájékoztatása szerint az áramkimaradás miatt "szünetel az átléptetés" a tompai közúti határátkelőhelyen.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

A katasztrófavédelemhez éjfél óta mintegy negyven riasztás érkezett. Mostanáig kidőlt fákhoz, villanyvezetékekhez riasztották őket elsősorban Bács-Kiskun megye déli részében. A Dunántúlon több járásra már másodfokú riasztást adtak ki a viharos szél veszélye miatt. Korábban az OKF közleményében kiemelte: megváltozott útviszonyokra is számítani kell. Az erős széllökések faágakat törhetnek le, fákat dönthetnek ki, és az elektromos hálózatban károk keletkezhetnek, így a szolgáltatásban hosszabb-rövidebb ideig tartó zavarok lehetnek.

Fájhat ma a fejünk

Az Országos Meteorológiai Szolgálat figyelmeztet, hidegfronti hatás érvényesül. Sokaknál tapasztalható fejfájás, koncentrációs-zavar, vérnyomás-ingadozás. A közlekedésben résztvevők részéről fokozott óvatosság szükséges, ugyanis a megnövekedő reakcióidő hozzájárulhat a balesetek kialakulásához.

 

NEKED AJÁNLJUK
Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. március 29. péntek
Auguszta
13. hét
Március 29.
Nagypéntek
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum Retail Day 2024
Magyarország legfontosabb kiskereskedelmi rendezvénye - Inspiráló előadók, izgalmas előadások, gyakorlati tudás.
Most nem