8 °C Budapest

A vonatok már járnak, csak épp állomások nincsenek: türelmet kér a MÁV

2019. május 12. 09:00

Vonatközlekedés már van, állomások azonban inkább csak elméletben léteznek a frissen felújított Kelenföld-Százhalombatta vasútvonalon. Az utasok így kénytelenek építési területeken, törmelékek között, sárban megközelíteni a félkész állomásokat. A MÁV türelmet kér az utasoktól, a Közlekedő Tömeg Egyesület azonban elfogadhatatlannak tartja a szerinte balesetveszélyes körülményeket.

A vonatközlekedés nemrég megindult a felújított vágányokon, bár a Nagytétényi állomás a jelek szerint ugyanis működik, ám szemmel láthatóan sem nevezhető késznek. A peront elhagyva az aluljáró ugyan megépült, ám jelenleg nem vezet sehová. A vonatot rendszeresen használó Szirmai Klára az ATV híradójának azt mondta, az utasok két hónapja a küzdik át magukat az állomáson, de az építkezés egyik dolgozója is elhamarkodottnak érzi az átadást. Az építkezést jelenleg egyféleképp lehet elkerülni a vonathoz menet: a vágányok között, ami Klára szerint életveszélyes.

A Közlekedő Tömeg Egyesület egyik alapítója pedig arról számolt be Barosstelepen, hogy a félkész, balesetveszélyes állomások mellett a felújítás az egyesület szerint több sebből is vérzik.

Olyan milliárdos beruházásokat építenek meg, amivel az utasoknak a menetideje érdemben nem csökken, így például Ercsi környékén építenek egy elkerülő vágányt, ahelyett, hogy a budapesti szakaszon, ahol sokkal több vonat közlekedik már - plusz kapacitást biztosítanának a vonatok közlekedésére

- tette hozzá Gyöngyösi Máté. Budatétényben az is probléma az egyesület szerint, hogy itt aluljáró építés helyett inkább meghagytak egy régi, rossz állapotú felüljárót.

A MÁV abban bízik, hogy a teljes felújítás után a csökkenő menetidőnek, és a korszerű infrastruktúrának köszönhetően versenyképessé válik majd a vonat az elővárosi közlekedésben. A vasúttársaság addig az utasok türelmét kéri a kellemetlenségek miatt.

NEKED AJÁNLJUK
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 24. szerda
György
17. hét
Április 24.
A rendőrség napja
Április 24.
Zajvédelmi világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
GEN Z Fest 2024
Pénzről, bátran. Techről, tudatosan. Jövőről, őszintén.
Most nem