2019. július 24. szerda Kinga, Kincső

A vonatok már járnak, csak épp állomások nincsenek: türelmet kér a MÁV


Vonatközlekedés már van, állomások azonban inkább csak elméletben léteznek a frissen felújított Kelenföld-Százhalombatta vasútvonalon. Az utasok így kénytelenek építési területeken, törmelékek között, sárban megközelíteni a félkész állomásokat. A MÁV türelmet kér az utasoktól, a Közlekedő Tömeg Egyesület azonban elfogadhatatlannak tartja a szerinte balesetveszélyes körülményeket.

A vonatközlekedés nemrég megindult a felújított vágányokon, bár a Nagytétényi állomás a jelek szerint ugyanis működik, ám szemmel láthatóan sem nevezhető késznek. A peront elhagyva az aluljáró ugyan megépült, ám jelenleg nem vezet sehová. A vonatot rendszeresen használó Szirmai Klára az ATV híradójának azt mondta, az utasok két hónapja a küzdik át magukat az állomáson, de az építkezés egyik dolgozója is elhamarkodottnak érzi az átadást. Az építkezést jelenleg egyféleképp lehet elkerülni a vonathoz menet: a vágányok között, ami Klára szerint életveszélyes.

A Közlekedő Tömeg Egyesület egyik alapítója pedig arról számolt be Barosstelepen, hogy a félkész, balesetveszélyes állomások mellett a felújítás az egyesület szerint több sebből is vérzik.

Olyan milliárdos beruházásokat építenek meg, amivel az utasoknak a menetideje érdemben nem csökken, így például Ercsi környékén építenek egy elkerülő vágányt, ahelyett, hogy a budapesti szakaszon, ahol sokkal több vonat közlekedik már - plusz kapacitást biztosítanának a vonatok közlekedésére

- tette hozzá Gyöngyösi Máté. Budatétényben az is probléma az egyesület szerint, hogy itt aluljáró építés helyett inkább meghagytak egy régi, rossz állapotú felüljárót.

A MÁV abban bízik, hogy a teljes felújítás után a csökkenő menetidőnek, és a korszerű infrastruktúrának köszönhetően versenyképessé válik majd a vonat az elővárosi közlekedésben. A vasúttársaság addig az utasok türelmét kéri a kellemetlenségek miatt.

KIHÚZNA A BAJBÓL 400 EZER FORINT?

A Pénzcentrum kalkulátorával könnyedén megtalálhatod a legolcsóbb gyorskölcsönt. Mutatunk egy konkrét példát: kalkulátorunkban 400 ezer forintos hitelösszeget, és 48 hónapos futamidőt adtunk meg. A törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 11 130 forintos törlesztőrészlettel az Erste nyújtja (THM 16,70%), de nem sokkal marad el ettől az OTP 11 958 forintos törlesztőt (THM 20,73%) ígérő ajánlata sem. Emellett érdemes még megemlíteni a MKB és a Cetelem konstrukcióját is. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum gyorskölcsön kalkulátorát. (x)

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
11
22
33
 Kedvelem az oldalt

A címlapról ajánljuk

Gondoltad volna? Ennyit keres egy árukiszállító az Auchan-nál
A munkaerő szempontjából egyetlen hazai cég sincs könnyű helyzetben.


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS

Spar

07.25-07.31
Országos

Interspar

07.25-07.31
Országos

Aldi

07.25-07.31
Országos

Lidl

07.25-07.28
Országos

Kika

07.24-07.30
Országos

Interspar

07.18-07.24
Országos

Spar

07.18-07.24
Országos

Aldi

07.18-07.24
Országos