A NÚSZ kamerái figyelnek: ekkora forgalomvisszaesés történt a napokban

2020. március 31. 17:30

A Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató Zrt. adatai szerint a kijárási korlátozás első hétvégéjén 60 százalékkal visszaesett a forgalom az előző naphoz képest, de még így is százezrek közlekedtek szombaton és vasárnap a hazai fő-, illetve gyorsforgalmi utakon. A NÚSZ Zrt. arra hívja fel a figyelmet, hogy a kijárási korlátozásról szóló kormányrendelet értelmében csak megfelelő indokkal lehet útra kelni.

A március 28-tól április 11-ig tartó kijárási korlátozásról szóló kormányrendelet megjelenésének napján, azaz 2020. március 27-én az e-matrica rendszerbe tartozó gépjárművek (személyautók, buszok, motorok stb.) esetében még több mint 840 ezer áthaladást rögzítettek a Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató Zrt. fő-, illetve gyorsforgalmi utakra telepített fix kamerái. A kijárási korlátozás első hétvégéjének adatai viszont azt mutatják, hogy bár drasztikusan, legalább 60 százalékkal visszaesett a forgalom az előző naphoz képest, szombaton és vasárnap még így is több százezer személygépjármű közlekedett a legfőbb hazai útvonalakon.

Míg a főutakon március 27-én még közel 263 ezer, addig március 28-án 120 ezer, 29-én pedig már csak 98 ezer áthaladást érzékeltek a kamerák. A gyorsforgalmi utak esetében is hasonló mértékben esett vissza a forgalom: a pénteki 580 ezer helyett szombaton már csak 230 ezer, vasárnap pedig 216 ezer áthaladást számláltak a NÚSZ fix telepítésű kamerái. A forgalom alakulása egyébként március 6-án érte el a havi csúcspontját - akkor mintegy 1,4 millió áthaladást rögzítettek a kamerák. A veszélyhelyzet március 11-i kihirdetése óta a forgalom fokozatosan csökken. A NÚSZ Zrt. arra hívja fel mindenkinek a figyelmét, hogy a kijárási korlátozásról szóló kormányrendelet értelmében csak megfelelő indokkal lehet útra kelni.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. március 28. csütörtök
Gedeon, Johanna
13. hét
Március 28.
Nagycsütörtök
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum Retail Day 2024
Magyarország legfontosabb kiskereskedelmi rendezvénye - Inspiráló előadók, izgalmas előadások, gyakorlati tudás.
Most nem