2 °C Budapest

A nagy fapados átverés: fizess, ha kényelmesen akarsz utazni

2017. szeptember 13. 10:02

Mélyen a zsebébe kell nyúlnia annak, aki többet szeretne a fapados légitársaságoktól, mint eljutni egyik repülőtérről a másikra - írja a HVG.

A fapados légitársaságok előnye az olcsó jegyár, ugyanakkor temérdek olyan plusz szolgáltatást is biztosítnak, amik kényelmesebbé teszik az utazást, ám nincsenek benne az alapárban. Ezek közül itt van néhány példa:

  • ülőhely kiválasztása
  • több lábhely
  • nagyobb vagy több kézipoggyász felvitele a gépre
  • gyorsabb átjutás a biztonsági ellenőrzésen

Azonban ezekért a kényelmi szolgáltatásokért a társaságok borsos árat kérnek. Ha például egy család vagy baráti társaság egymás mellé szeretne ülni 1400-1500 forintot kell fizetnie fejenként a WizzAir és az easyJet gépein. A Ryanair viszont már 3500 forintot kér el ugyanezért a szolgáltatásért.

Annak, aki kényelmesebben elnyújtózna ülőhelyén szintén fizetnie kell, hiszen a társaságok az extra lábhelyekért 3-5 ezer forintot kérnek el. A poggyászdíjak is jelentősen változtathatnak utazásunk végleges összegén. A Wizz Air kis kézipoggyásza ingyenes, de a nagyért 5650 forintot kell fizetni, hogy felvihessük a fedélzetre vagy 8300 forintot azért, hogy feladhassuk. A Ryanair 9000 forintot kér el a 20 kilós poggyász feladásáért, de ezért már elsőbbségi beszállás és ülőhely kiválasztás is jár. Az easyJet pedig 10 000 forintért utaztatja 20 kilós csomagunk.

Mindezek mellett, azok is többet fizethenek, akik nem akarják kivárni a hosszan kígyózó sorokat. A Ryanair például 5 eurót (mai árfolyamon 1489 forint) kér el a könnyített bejutásért, míg a WizzAir 4 eurót (1191 forint) számol fel a soron kívüli biztonsági ellenőrzésért. A legnagyobb ára azonban annak van, ha valaki elfelejt becsekkolni. A Ryanair ezért a mulasztásért 50 eurót (14 825 forint), a WizzAir pedig 30 eurót (8939 forint) számít fel.

NEKED AJÁNLJUK
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 26. péntek
Ervin
17. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
GEN Z Fest 2024
Pénzről, bátran. Techről, tudatosan. Jövőről, őszintén.
Most nem