7 °C Budapest

A legtöbb magyar nem tudja, pedig erre is fizet kártérítést egy jó lakásbiztosítás

2020. július 30. 21:07

Idén nyáron a legtöbben belföldi úti célok felé veszik az irányt, és bár biztosításról legtöbben inkább külföldi nyaralások alkalmával gondoskodnak, a baj nem ismer országhatárokat. Szalagszakadás a baráti focimeccsen, ellopott kerékpár a zárt csomagtartóról, kiskedvenc nem várt betegsége, szállodai szobából ellopott értékek. Néhány eset, ami megkeseríti az önfeledt nyári pillanatokat, főleg, ha a rég várt vakáció alatt történnek. Nem kell azonban messze menni a segítségért, hiszen akár meglévő lakásbiztosításunkra is számíthatunk hazai nyaralásunk alatt!

Noha a lakosság nagy részének van lakásbiztosítással kapcsolatos tapasztalata, az emberek mintegy ötöde ismeri csak pontosan, hogy egy lakásbiztosítási szerződés milyen esetekben fizet kártérítést − derült ki a Groupama Biztosító egy korábbi kutatásából. Strandolás a Balatonon, bringázás a Velencei-tó körül, vártúra a Zemplénben vagy feltöltődés az Őrségben? Bármerre is indulunk idén nyáron az országhatárokon belül, érdemes alaposan átnézni, mi mindenre nyújt fedezetet lakásbiztosításunk, hogy a nyári élmények ne csak feledhetetlenek, de gondtalanok is legyenek. Mutatunk pár esetet, amikor a belföldi kikapcsolódás alatt is nagy valószínűséggel számíthatunk lakásbiztosításunk segítségére!

  • 1. A nyárhoz hozzá tartozik a friss levegő, a családi kirándulás, focizás a strandon. Egy rossz lépés, összeütközés játék közben viszont bármikor megtörténhet, és máris megtörtént a baleset. Hobbiszerű sporttevékenység végzése során okozott károk esetére általában kiterjed a fedezet, ez pedig a biztosítottra és családtagjaira is érvényes.
  • 2. A kerékpározás az idei évben még nagyobb népszerűségnek örvend, mint eddig. Biciklizés közben előfordulhat, hogy egy parkoló autónak nekiütközünk. Ez viszont beletartozik a kerékpár felelősségbiztosításba, ilyen esetben szintén érvényes lehet a lakásbiztosítás.
  • 3. Az is könnyen megeshet, hogy az autó zárható tetőcsomagtartójáról ellopják a felszerelt kerékpárt. Bicikli nélkül viszont nincs Balaton körbetekerés - ilyenkor is érdemes felkeresni a biztosítónkat és segítségét kérni.
  • 4. Nincs bosszantóbb annál, amikor bezárt szállodai szobából lopják el értékeinket, legyen az laptop vagy akár ékszerek. Érdemes ilyenkor is biztosítónkhoz fordulni, hiszen megtérítheti a kár összegét.
  • 5. A kis kedvencek a nyaralások alkalmával is a családdal tarthatnak, de a baj bárhol felütheti fejét, ami miatt akár állatorvoshoz is kell fordulni. Ha az állat elektronikus (mikrochipes) állatazonosítóval rendelkezik, a kezelés költségeit visszaigényelhetjük biztosítónkon keresztül.
  • 6. Hasonlóan kellemetlen helyzet lehet, ha a család kutyája másra is ráharap, mint a játékcsontjára. Az ebtartói felelősségbiztosítás ilyen esetben nyújthat segítséget.
  • 7. A családi fotók és videók olyan emlékeket őriznek, amelyek pótolhatatlanok, hiszen mindenki szeretné kellemes emlékeit évek múlva is visszanézni és felidézni a történeteket. Ezen értékeket őrző eszközökben történt kár esetén szintén segíthet nyújthat a biztosító a tárolt adatok helyreállítási költségének térítésében.
NEKED AJÁNLJUK
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 24. szerda
György
17. hét
Április 24.
A rendőrség napja
Április 24.
Zajvédelmi világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2024. április 24. 17:16
GEN Z Fest 2024
Pénzről, bátran. Techről, tudatosan. Jövőről, őszintén.
Most nem