2021. január 26. kedd Vanda, Paula

8 értékes apróság, amit ingyen elvihetsz a szállodából


Korábban írtunk arról, hogy a magyarok milyen elképesztő dolgokat nyúlnak le a szálláshelyekről, előfordult például, hogy a vendégek a macskát is magukkal vitték. Vannak azonban olyan dolgok, amiket nyugodtam elvihetünk magunkkal, ugyanis a szoba ára tartalmazza azt.

Ingyenes bicikli használat

Egyre több szálloda biztosít a vendégeinek ingyenes bicikli használatot, ez különösen olyan városokban jöhet jól, ahol rosszul kiépített a tömegközlekedés vagy ahol a biciklis közlekedés kiemelt szerepet kap.

Ingyen palackozott víz

Ha idegen helyre utazunk (különösen, ha külföldre), érdemes palackozott vizet inni, mivel az eltérő összetétel miatt emésztési rendellenességek léphetnek fel a helyi víz fogyasztásától. Több hotel ezt ingyen adja a vendégeinek, amiért nem számol fel a minibárhoz hasonló költséget.

Ingyen reggeli

Már az olcsó szállások között is sok olyan akad, ahol a szoba árában benne van a reggeli is. Ennek előnye, hogy így a helyi ételeket fogyaszthatjuk, és általában olcsóbban jövünk ki, mintha elmennénk egy közeli étterembe.

Ingyenes szobaszerviz

A szobaszerviz már-már természetes, hogy benne van az árban, azonban ha végig gondoljuk, akkor ez egy igen fontos extra szolgáltatás. Persze a szobapincérnek szokás némi borravalót adni, ezzel sem árt kalkulálni.

Ingyen kávé, tea

Ahol nincs szobaszerviz, ott sokszor a hotelszobában találunk kávéfőzőt, teafőzésre alkalmas készüléket. Ha nagy kávéfogyasztók vagyunk, akkor ezzel sokkal jobban járhatunk, mintha egy helyi kávézóba ülnénk be.

Ingyen gyümölcs

Sok szállásadó egy tál friss gyümölccsel kedveskedik a vendégeinek. Ha nincs kedvünk vásárolni, de a gyümölcs iránti vágyunkat szívesen enyhítenénk, akkor jól jöhet, ha a szobánkban van néhány szem alma vagy narancs.

Ingyenes tisztítóhasználat

Az ingyenes tisztító használata igen jól jöhet, ha egy fontos ruhadarabunk váratlanul bepiszkolódik, de akik hosszabb időre maradnak, azoknak eleve ilyen szolgáltatást nyújtó szállást érdemes keresnie. Az olcsóbb helyeken rendszerint nincs tisztító, viszont a mosókonyha használata benne van az árban.

Ingyen újság

Több hotel ingyenesen adja vendégeinek az újságot, ami jól jön annak, aki minden reggelét a hírekkel indítja. Ezzel egyébként arra is könnyebben rá lehet venni a vendéget, hogy a hotelben fogyassza el a reggelijét, ami némi plusz bevételt hozhat a konyhára.

MOST ÉRHETI MEG IGAZÁN LAKÁST, HÁZAT VENNI!

Ha tervezed, hogy ingatlant vásárolsz, akkor most jött el a Te időd! Egyrészt azért, mert a lakáspiaci mutatók szerint egyértelműen megtört az elmúlt évek brutális áremelkedése. Jelenleg leginkább stagnálnak az árak, de van, ahol már árcsökkenést is tapasztalhatunk. Mindeközben a finanszírozási költségek még rekord alacsony szinten vannak. Nem hiszed? Nos, a Pénzcentrum megújult lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 2,74 százalékos THM-el, és havi 81 188 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCredit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 3,03% a THM; a Budapest Banknál 3,10%; az MKB Banknál 3,12%; míg az OTP Banknál 3,23%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a K&H Bank, az ERSTE Bank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Hozzászólások száma: 1 - Hozzászólok a fórumhoz
Ezt olvastad már?
×

A címlapról ajánljuk


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS


Private Investor Day 2021

Mibe fektessünk 2021-ben? Tippek, elemzések, befektetési ötletek profiktól, Neked