5 tipp, hogy ne totális anyagi csőddel induljon a szeptember

2017. augusztus 15. 11:03

Sok magyar csak a nyár utolsó hónapjában utazik el valahova kikapcsolódni. A pihenés azonban csak akkor lehet teljes, ha ezekben a napokban nem kell aggódnunk a pénzügyek miatt. Ezért ma 5 tippet mutatunk, amivel sok pénzt megspórolhatunk a nyaralás alatt és így hazatérve sem kell majd azon aggódni, mennyit költöttünk.


1. Amit csak tudsz, fizesd ki előre

Legyen szó a szállásról, belépő vagy akár buszjegyekről - mindent, amit csak tudunk már érdemes előre kifizetnünk, így a nyaralásunk alatt nem kell majd azzal foglalkozni, hogy marad-e még elég pénzünk egy-egy belépőre. Ráadásul előre is sokkal jobban fel tudunk készülni, hogy mennyi pénzre lesz szükségünk az utazásunk alatt.

2. Utolsó napra tartogasd a nagy durranást

A legjobb és sokszor a legdrágább programokat érdemes a nyaralás utolsó napjára időzíteni. A kutatások szerint ugyanis az utolsó nap nagy befolyással van arra, hogy végül, hogyan emlékszünk vissza az egész nyaralásra.

3. Biztos szükségem van rá?

A souvenir boltok mellett sétálva nagyon könnyen elcsábulhatunk, hogy mi is vásároljunk magunknak egy hűtő mágnest vagy egy szuper bögrét. A legtöbben ilyenkor azt érzik, hogy sehol máshol nem juthatnak ezekhez az egyedi darabokhoz. A szakemberek azonban azt tanácsolják, ilyenkor mindig tegyük fel magunknak a kérdést: valóban szükségünk van erre az egyedi darabra? Vagy sokkal inkább csak egy tömegtermékről van szó?

4. Nem mindig a legolcsóbb a legjobb döntés

Persze csábító lehet egy nagyon olcsó szállodai szoba, vagy esetleg egy repülőjegy. Mielőtt azonban valami ilyesmit vásárolnánk, mindig vegyünk figyelembe, hogy a fapados jártok és az olcsóbb szállodák is általában a külvárosba szólnak. Tehát rengeteg pénzt elkölthetünk arra, hogy bejussunk a fővárosba, ahol egyébként azok a látnivalók vannak, amelyekre valóban kíváncsiak vagyunk.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

5. Nyaralás otthon?

Elsőre furán hangzik, de nem szabad elvetünk az otthoni nyaralás ötletét sem. Annak érdekében, hogy a pihenés teljes legyen érdemes néhány napra takarítót fogadnunk, ételt rendelnünk, vagy esetleg belünk egy étterembe. Maradhatunk otthon is, de szinte biztos, hogy a közelünkben is akad néhány turistalátványosság, amit még sosem látogattunk meg.

(Forrás: cbsnews.com)

NEKED AJÁNLJUK
Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. március 29. péntek
Auguszta
13. hét
Március 29.
Nagypéntek
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm