30 °C Budapest
Young woman tourist walking on the Liberty green bridge traveling in Budapest city, Hungary

Így utaznak a profik, akik messziről kerülik az idegbajt: bárki megtehetné, de kevesen lépik meg

2024. június 13. 06:30

Az egyéni utazás nemcsak új kultúrák megismerését, és új élmények szerzését teszi lehetővé, hanem jelentős mértékben hozzájárul a mentális egészség javításához is - közölte a Verywell Mind. Ha valaki egyedül utazik, az nagymértékben önismerete javulhat, előre léphet a személyes fejlődése útján szakemberek szerint.

Az utazás, mint tevékenység, kiváló lehetőséget kínál arra, hogy kilépjünk a megszokott keretek közül és új perspektívákat nyerjünk. Az egyéni utazás még tovább viszi ezt az élményt, lehetővé téve az önmagunkkal való mélyebb kapcsolatot és a világ felfedezését egy teljesen új szemszögből - írják.

Abbey Sangmeister, engedéllyel rendelkező hivatásos tanácsadó hangsúlyozza az egyéni utazás fontosságát a mentális egészség szempontjából. Kiemeli, hogy az embereknek szükségük van kihívásokra és új tapasztalatokra ahhoz, hogy fejlődhessenek és ápolhassák a mentális egészségüket. Az egyéni utazás során adott az idő az önvizsgálatra.

Mandi Getz, a Fit4Travel utazási szakértője szerint az utazás lehetőséget biztosít arra is, hogy megszakítsuk a mindennapi rutint és új emberekkel találkozzunk. Ezáltal nem csak saját magunkat ismerhetjük meg jobban, hanem más kultúrákba is betekintést nyerhetünk, ezzel pedig szélesítjük a látókörünket.

A utazás önmagunkban, egyedül megerősítheti az önképünket, növelheti az önbizalmat. Sokan ódzkodnak attól, hogy belevágjanak, pedig aki megpróbálja, annak szinte mindig pozitívak a tapasztalatai. Az egyéni utazás pozitív hatásaival kapcsolatos kutatások azt mutatják, hogy már maga az utazás tervezése is javíthatja hangulatunkat. A tapasztalat segít abban, hogy jobban megértsük saját igényeinket és vágyainkat, miközben növeli ellenálló képességünket és toleranciánkat a kihívásokkal szemben.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

Jay Ternavan, a JayWay Travel alapítójának tanácsai szerint fontos olyan úti célt választani az egyéni utazáshoz, amely biztonságos és barátságos a turisták számára. Emellett kiemeli annak jelentőségét is, hogy tisztában legyünk környezetünkkel és bízzunk ösztöneinkben.

Az egyénileg tervezett utazástól kezdve csoportos elvonulásokig többféle módon is élvezhetjük az egyéni utazás előnyeit. Az ilyen típusú utazás során kulcsfontosságú nyitottnak lenni az új élményekre és rugalmasnak maradni még akkor is, ha nem minden alakul terveink szerint. Végül de nem utolsósorban az egyéni utazás ideális alkalom arra is, hogy gyakoroljuk a jelenlétet és önreflexiót. Abbey Sangmeister javasolja naplóvezetést az úton szerzett gondolatainkról és érzéseinkről. Ez segíthet abban, hogy mélyebben megértsük önmagunkat és céljainkat.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Ezen a szőnyegen jógázva már semmi sem választ el a természettől (x)

Gombából és növényi szálakból fejlesztett újgenerációs jógamatracot egy fiatal magyar csapat.

Tücsökfehérjéből készít proteinszeletet a magyar orvostanhallgató, a Cápák között befektetője is beszállt az üzletbe (x)

Ennek nincs is tücsök íze, ez a leggyakoribb visszajelzés a többféle ízesítéssel gyártott, tücsökfehérjével dúsított proteinszelet, snack és shake kapcsán.

A legnagyobb hazai filmfesztiválon mutatkozik be a közösségi finanszírozásból megvalósult kisjátékfilm

A Magyar Mozgókép Fesztiválon találkozhat először a közönség Králl Kevin “Melange”című kisjátékfilmjével.

Üzleti ötletek tesztelése: ezt kell tenned, hogy befutó legyen a kampányod a közösségi piactéren

Magyarországon az üzleti ötletek mintegy 6 százaléka jut el abba a fázisba, hogy jutalomalapú közösségi finanszírozási kampány indulhat rájuk.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. július 14. vasárnap
Örs, Stella
28. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?
Felújítási támogatás - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető lakásfelújítási támogatásról.
Most nem