20 °C Budapest
typical hungarian lake Balaton food langos with lake background in Fonyod .

Micsoda? 1000 forint egy porcukros lángosért: sokkoló árak és ízek a Balatonnál

2023. június 10. 15:02

Nem titok, hogy a legtöbb büfében már akár 2400 forintot is elkérnek egy sima sajtos-tejfölös lángosért. A Pénzcentrum most kiszúrta, hogy egyes balatoni kifőzdék kísérleteznek a különböző ízekkel, amik sokszor egy kisebb vagyonba is kerülhetnek. Ráadásul az ízélmény sem garantált.

A Pénzcentrum nem rég szúrta ki, hogy a Dagály strand büféjében egy kisebb vagyonba kerül egy klasszikus sajtos-tejfölös lángos. A magyarok kedvenc strandos ebédjéért idén már 2400 forintot kérnek el, ami 40 százalékos áremelkedést jelent az egy évvel ezelőtti 1700 forintos lángoshoz képest.

Ez azonban csak a jéghegy csúcsa, hiszen a Balatonnál se sokkal jobb a helyzet. Egy olvasónk szúrta ki ugyanis, hogy az egyik közkedvelt település strandján 1900 forintot kérnek el ugyanezekért a feltétekért, de ha a sajtos-tejfölös kombót megbolondítanánk egy kis sonkával, az már 2400 forintba kerül.

A feltétek variációja pedig végtelen: választhatunk sima lángost (1000 forint), sajtosat (1500 forint) és tejfölöset is (1400 forint). Ha pedig csak virslit kérünk a lángosunkra, akkor 2100 forintot kell kicsengetnünk, míg, ha a sajtos-tejfölös-virslis konstrukció mellett tesszük le a voksunkat, az már 2600 forintba fáj.

Persze az édesszájúak, vagy a desszertre vágyók sem maradnak ki a buliból: kérhetünk lekváros lángost (1400 forint) vagy sima porcukrosat is (1000 forint).

Pénzcentrum saját gyűjtés
Pénzcentrum saját gyűjtés
Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
A magyar menzák réméből lesz a jövő igazi szuperétele: disznótáp hozhatja el a forradalmat?

Drasztikusan átalakul a magyar gasztronómia a klímaváltozás miatt: komoly szemléletváltás kell a hazai konyhákban.

Ki nem találod, kiről nevezték el a legtöbb utcát Magyarországon: fotókon a rekorder

Ha egymás mellé tennénk mind a 2800-at, az Atlanti-óceánig is eljuthatnánk; utunk során pedig tökéletesen kirajzolódna egy a magyar társadalomról szóló szubjektív látlelet.

Nem akármibe vágott bele Király Gábor: Guinness-rekordra hajt a magyar kapuslegenda

Már csak 500 nevező kell, hogy magyar Guinness-rekord szülessen októberben! A cél továbbra is, hogy ezren rúgjanak büntetőt az Országos Tizenegyesrúgó Bajnokságon.

Szívszorító: ilyen képeket eddig nagyon kevesen láthattak Budapest szegényeiről

A művészről eddig még nem készült monográfia, ezt a hiányt pótolja az ősszel megjelenő, kétnyelvű (magyar és angol) művészeti album készül.

Erről ne maradj le!
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Agrárszektor Konferencia 2023
Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!
Sustainable World 2023
A jövő vállalatai szeptember 12-én!
Mi lesz veled magyar élelmiszer?
Ingyenes Signature rendezvény
EZT OLVASTAD MÁR?
Új Pénzcentrum app
A legfrissebb hírek és árfolyamok
MOST NEM
LETÖLTÖM