10 °C Budapest
In this photo a woman dressed in warm clothes is walking on a narrow dirt path.

Neked is meleged volt ma? Nem csoda: félévszázados melegrekord dőlt meg

MTI
2023. február 21. 17:13

Megdőlt a napi országos melegrekord - írta az Országos Meteorológiai Szolgálat a közösségi oldalán kedden. A közlés szerint szokatlanul meleg volt az idő, a sok napsütés, a Kárpát-medencét kitöltő enyhe, meleg légtömeg és az élénk, erős szél hatására általában 14 és 20 Celsius-fok közé emelkedett kedden délután a hőmérséklet. 

Hozzátették: a Tolna vármegyei Bátán mért 20,6 Celsius-fok viszont 0,7 fokkal felülmúlta az 1966-ban ezen a napon Homokszentgyörgyön mért 19,9 fokot, így ez az új február 21-i csúcs.

Kedden éjjel az ország döntő részén derült lesz az ég, de több helyen párássá válik a levegő, főként a Dráva mentén köd, az északkeleti tájakon rétegfelhőzet is képződhet - írták. Szerdán a pára, ködfoltok és rétegfelhőzet megszűnik a délelőtt folyamán, majd napos, gomolyfelhős időre számíthatunk. Késő délutántól délnyugat felől fokozatosan megnövekszik, megvastagszik a felhőzet. Csapadék nem valószínű.

A nyugati, északnyugati szél kedden késő délutántól veszít erejéből, szerdán már mindenütt mérsékelt marad a légmozgás. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában -1 és +4 fok között valószínű, a derült, fagyzugos tájakon ennél hidegebb, míg a tavak, belvárosi területek környezetében melegebb is lehet. A legmagasabb hőmérséklet szerdán többnyire 12 és 17 fok között alakul, északkeleten pár fokkal hűvösebb is lehet.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 24. szerda
György
17. hét
Április 24.
A rendőrség napja
Április 24.
Zajvédelmi világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
GEN Z Fest 2024
Pénzről, bátran. Techről, tudatosan. Jövőről, őszintén.
Most nem