Kairo 2022

Ez lehet a magyarok új slágerországa: fillérekért utazhatsz most télből a nyárba

2022. december 9. 12:01

Kevesen tudják, de Egyiptom ősszel, télen egy sokkal barátságosabb arcát mutatja a látogatóknak: a hőmérséklet kellemes, a turistalátványosságok kevésbé zsúfoltak, ár-érték arányban pedig még mindig az egyik legjobb, Európához közeli ország. Egyiptom nagyon számít a turistákra, és szakmai szervezetek sokat tesznek azért, hogy a két ország kapcsolata tovább erősödjék, ezért is hívták meg a magyar utazási szakma képviselőit egy B2B workshopra Kairóba. 

Egyiptom az egyik legnépszerűbb úti cél a magyarok körében, 2019-ben, a Covid előtti utolsó békeévben 120 ezer honfitársunk kereste fel az afrikai országot, és az idén várhatóan közel hasonlóan sikeres évet zárnak: a három évvel ezelőtti eredmények 90 százalékát várják. Egyiptom a téli szezonban a Vörös-tenger melletti népszerű üdülőhelyek – Hurghada, Marsa Alam, Sharm el Sheikh – mellett olyan úti cél, amely egyike a Világ legfontosabb kulturális és történelmi látnivalóit kínáló országoknak, arról nem is beszélve, hogy ár-érték arányban szinte verhetetlen. A szakmai szervezetek sokat tesznek azért, hogy a két ország kapcsolata tovább erősödjék, ezért is hívták meg a magyar utazási szakma képviselőit egy B2B workshopra, és Amr Elkady, az Egyiptomi Turisztikai Hivatal vezetője kifejezte abbéli reményét, hogy a jövőben a tengerpartok mellett a magyar utazók az ország kulturális értékeit is jobban megismerik.

Még az esemény előtt Kairóban megtartotta éves közgyűlését a MUISZ, a Magyar Utazási Irodák Szövetsége, melyben az elmúlt évet, a Szövetség által elért eredményeket értékelték. A pandémia utáni világban a tapasztalat szerint egyre több helyen számítanak a magyar turistákra, számos ország turisztikai hivatala kezdeményez találkozót a magyar szövetséggel – ahogy most tett Egyiptom is.

A közgyűlésen kiderült, hogy az ECTAA-val, az Európai Utazási Irodák Szövetségeinek ernyőszervezetével, melynek a MUISZ is tagja, szintén folyamatos az együttműködés. A témák között szerepel többek között a határokon átnyúló szolgáltatásokhoz kapcsolódóan a vagyoni biztosítékok kérdésköre, annak érdekében, hogy ha nem Magyarországon, hanem más európai országban bejegyzett utazásszervező szolgáltatásait veszi igénybe az utas, azonos védelemben részesüljön. A szakma ugyancsak fontosnak tartja, hogy ne csak az utazásszervezők, de a légitársaságok is rendelkezzenek felelősségbiztosítással, hogy ha az utas repülőjegyet vásárol, ne veszítse el a pénzét egy esetleges csődhelyzet esetén.

A szervezet emellett rendszeresen egyeztet a hazai döntéshozókkal, hogy Budapest turisztikai attrakciói egy városnézés során könnyebben megközelíthetőek legyenek turistabuszokkal és ezáltal bemutathatóak a külföldi turisták számára.

Megoldás a munkaerőhiányra

A Covid által megtépázott, munkaerőhiányos szektor problémáira nyújthat megoldást a közgyűlésen is ismertetett, a Magyar Turizmus Akadémián januárban induló utazási irodai képzés, ahol a tervek szerint olyan szakembereket nevelnek ki, akik aztán gyorsan és sikeresen el tudnak helyezkedni az utazási irodai szektorban – erről részletesebben is beszélt a Pénzcentrumnak adott interjúban a MUISZ elnöke, Molnár Judit.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 8,54 százalékos THM-el, és havi 129 100 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCredit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 9,12% a THM; a Raiffeisen Banknál 9,37%; az MKB Banknál 9,4%,  a Takarékbanknál pedig 9,53%; míg az UniCredit Banknál 9,7%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni az OTP Bank, a Takarékbank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

A jogi, közgazdaságtani alapismeretek átadásán túl a fókusz a digitalizáción lesz, mutatja ezt a kurzus elnevezése is: Utazási irodai értékesítés a digitalizáció világában, de tanulhatnak a leendő hallgatók tárgyalástechnikát és kommunikációs alapfogásokról is. Az elnök elmondása szerint a pandémia utáni időszakban egyre többen fordulnak utazási irodákhoz utazásuk megszervezésének kérésével, ezért szükség van jól képzett, elhivatott szakemberekre a szektorban.

Címlapkép: Pénzcentrum

NEKED AJÁNLJUK
Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Újabb két közösségi kampány lett sikeres: mutatjuk, hogy melyik (x)

Év végén két újabb izgalmas kampány ért el kiemelkedő sikereket a Brancs piacterén.

Jövőre ezeket az ötleteket lesz érdemes figyelni!

Most viszont bemutatunk 3 olyan projektet, amikről valószínűleg sokat fogunk még hallani 2023-ban!

Zubreczki Dávid: teljesen abszurd, hogy erről végleg lemondtak a budapestiek

A könyv szerzőjét, Zubreczki Dávidot kérdeztük a balatoni fejlesztésekről, a városnézésről, építészetről és hogy mitől lenne élhetőbb Budapest. Interjú.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. február 4. szombat
Ráhel, Csenge
5. hét
Február 4.
Rákellenes világnap
KONFERENCIA
Tovább
Digital Transformation 2023
Innovatív technologiák a hatékonyságnövelésért!
Sustainable Tech 2023
Innováció ma, zöld gazdaság holnap!
Biztosítás 2023
A tavasz meghatározó pénzügyi konferenciája március 8-án!
EZT OLVASTAD MÁR?